Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Νοεμβρίου 2010

10 τρόποι για να σταματήστε το χρόνο!

Αν είστε κοντά στα 30 έχει περάσει τουλάχιστον… μια φορά από το μυαλό σας η σκέψη του χρόνου που περνάει από πάνω σας. 

Μήπως όμως εσείς νιώθετε ακόμα σαν 20 χρονών; Μεταξύ μας, ας είμαστε ειλικρινείς. Το να σταματήσεις το χρόνο δεν είναι εύκολο…

Να τον ξεγελάσεις όμως; Εκεί ακριβώς θα «ποντάρουμε»!
 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσετε την προσπάθεια νωρίς και να μην εγκαταλείψετε στη «διαδρομή».

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τις κατάλληλες συμβουλές ειδικών που αφορούν στην επιδερμίδα, τη διατροφή, την άσκηση και την υγεία κι εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε (πιστά) τους κανόνες.
 
ΥΓΕΙΑ
1. Όσο και αν ακούγεται περίεργο η γήρανση εξαρτάται και από τη κληρονομικότητα. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να παρατηρήσετε προσεκτικά το πρόσωπο και το σώμα της  μητέρας σας, αλλά και την γενικότερη κατάσταση της υγείας της, ώστε να εντοπίσετε τα «αδύναμα» σημεία και να προλάβετε τη φθορά τους.
2. Χρειάζεται όμως, να έχουμε και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Και αυτό σημαίνει μείωση (ή και διακοπή) του καπνίσματος και της πολύωρης ηλιοθεραπείας, τέλος στο στρες, το αλκοόλ, τη κακή διατροφή και την… τεμπελιά, γιατί όλα αυτά επιταχύνουν τη γήρανση.
 
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
3. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η ισχυρή αντι-οξειδωτική δράση ορισμένων τροφίμων βοηθούν στο να παραμείνουμε νέες. Σημειώστε μερικές από αυτές και προσθέστε τις στην καθημερινότητά σας: Όλα τα ψάρια (κυρίως  τα λιπαρά ψάρια πχ σολομός, τόνος, κολιός, σκουμπρί, ρέγκα), όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, μαύρη σοκολάτα, ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλα και καρύδια), μαστίχα, κανέλλα, σουσάμι, καρότα, η σάλτσα ντομάτας, πιπεριές όλων των χρωμάτων, αγγούρια, μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο, ρόδι, πεπόνι, όλα τα εσπεριδοειδή και το κόκκινο κρασί.
4. Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσουμε τον χρόνο. Ειδικά την Α, Β2, Β6, Β12,0 και Ε, καθώς και ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, πυρίτιο, σελήνιο, θείο, και μαγγάνιο. Επίσης μην φοβηθείτε να αναζητήσετε μια πολυβιταμίνη που να καλύπτει τις προληπτικές ανάγκες σας, με τη βοήθεια του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.

ΟΜΟΡΦΙΑ
5. Δεν θα ισχυριστούμε πως ανακαλύψαμε την πυρίτιδα, αν σας πούμε το πώς πρέπει να φροντίζετε την επιδερμίδα σας. Καταρχήν, φροντίστε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας είτε έχει κρύο είτε ζέστη. Κάντε καθαρισμό στο πρόσωπο και το σώμα σας με τα κατάλληλα για τον τύπο του δέρματος μας προϊόντα. Περιποιηθείτε πρωί και βράδι το δέρμα σας με συστατικά που το θρέφουν και το αναδομούν. Περιστασιακές φροντίδες του δέρματος, όπως η απολέπιση, ο βαθύς καθαρισμός, η ενυδάτωση και η ενίσχυση του με συστατικά ενδυναμώνουν το δέρμα σας και το κάνουν πιο ανθεκτικό.
6. Αποφύγετε το πολύ βαρύ μακιγιάζ καθημερινά. Πίνετε πολύ νερό και μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας ακόμα και τον χειμώνα. Μπορείτε να επιλέξετε και ένα κραγιόν με δείκτη SPF αν θέλετε να προστατεύσετε την ευαίσθητη περιοχή των χειλιών σας.

ΑΣΚΗΣΗ
7. Περπατήστε γιατί μεγαλώνουμε! Κάθε μορφή ήπιας άσκησης βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και την καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού. Επίσης αποβάλλονται οι τοξίνες και απελευθερώνονται εδνορφίνες, οι οποίες βοηθούν τη διάθεσή σας να παραμένει καλή όλη την ημέρα. 20-30 λεπτά την ημέρα αρκούν!
8. Αν θέλετε να κάψετε λίπος, εκτός από το να διατηρήσετε την σιλουέτα σας βάλτε τα… βάρη στη ζωή σας. 3φορές την εβδομάδα από τα 30 σας χρόνια και μετά θα βοηθήσουν το σώμα σας να δείχνει (και να είναι) μια δεκαετία πίσω από την πραγματική σας ηλικία.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
9. Όσο περνάει ο χρόνος εμείς οι γυναίκες είμαστε όλο και περισσότερο επιρρεπείς στην μελαγχολία και τελικά στην κατάθλιψη. Και εδώ η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Γεμίστε την ζωή σας με χόμπι που σας διασκεδάζουν και σας ενδιαφέρουν.  Κρατήστε στενή επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας και αποφεύγετε να περνάτε το μισό της ημέρας μπροστά στην τηλεόραση ή το κομπιούτερ. Το κλειδί για την χαρά είναι η ενέργεια!
10. Μην αγνοείτε την ουσιαστική σημασία του ύπνου για τη ψυχή και το σώμα σας. Ακόμα και ένα πολύ διασκεδαστικό ξενύχτι αφήνει τα σημάδια του εντός … και εκτός. Οι 8 ώρες καθημερινού ύπνου βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει, να παράγει κολλαγόνο και να προστατεύσει την λειτουργία των εσωτερικών οργάνων.
 
Πηγή:myself.gr 

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός