Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα για την προστασία των αρκούδων, στο νομό Καστοριάς








Σε δράσεις με στόχο τον περιορισμό ή ακόμα και την εξάλειψη του φαινομένου των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες στο οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς και την αύξηση της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς, αποσκοπούν η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, σε συνεργασία με τη νομαρχία Καστοριάς.

Ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος LIFE-Nature μέχρι το 2014, με έμφαση στις περιοχές μόνιμης ή εποχικής παρουσίας αρκούδας. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές αλλά και στη διάδοση εφαρμογής μέτρων πρόληψης ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες στην αγροτική παραγωγή, με στόχο την ελαχιστοποίηση των κινήτρων εξόντωσής τους.

Η συχνότητα καταγραφής περιστατικών νεκρών αρκούδων από ανθρωπογενή αίτια στο νομό Καστοριάς είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε νεκρή αρκούδα, μεταξύ των χωριών Διχείμαρρο και Λικνάδες, στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Στην ίδια περιοχή υπήρχαν παρόμοια περιστατικά και στο παρελθόν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι αρκούδες πέφτουν θύματα δυσαρεστημένων παραγωγών λόγω των ζημιών που προκαλούν, αλλά και λαθροθήρων, ενώ τα τελευταία χρόνια η διατήρηση της αρκούδας στη χώρα, απειλείται σημαντικά και από την λειτουργία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Μόνο στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, έχουν σκοτωθεί πέντε αρκούδες, μέσα στο 2009.




agelioforos.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός