Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Νοεμβρίου 2010

Ποιο είναι το μυστικό της γοητείας για άνδρες και γυναίκες;






Που κρύβεται τελικά το μυστικό της γοητείας μας; Γιατί κάποιοι θεωρούνται γοητευτικοί και άλλοι όχι;
Η κατάλληλη κλίση του κεφαλιού, διαφορετική στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, έχει τη δύναμη να προσελκύει ενστικτωδώς και να γοητεύει το άλλο φύλο, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, υπό τον ψυχολόγο Ντάρεν Μπερκ του πανεπιστημίου του Νιούκασλ της Αυστραλίας και τη σύζυγό του Ντανιέλ Σουλικόφσκι του πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ", διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες φροντίζουν, χωρίς πάντα να έχουν επίγνωση, να κάνουν τον εαυτό τους πιο ελκυστικό στο άλλο φύλο, γέρνοντας έτσι το κεφάλι τους, ώστε να αλλάζουν τη γωνία υπό την οποία φαίνεται το πρόσωπό τους.
Οι γυναίκες γίνονται πιο γοητευτικές, όταν σκύβουν ελαφρά το κεφάλι τους προς τα εμπρός και κάτω, ώστε να κοιτούν ελαφρά προς τα πάνω τον άνδρα, ενώ αντίθετα οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί, όταν γέρνουν λίγο το κεφάλι τους προς τα πίσω και πάνω, ώστε να κοιτούν την γυναίκα κάπως… αφ' υψηλού, πράγμα που τους κάνει πιο αρρενωπούς.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τρισδιάστατα μοντέλα ανδρικών και γυναικείων προσώπων δημιουργημένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία φαίνονταν να γέρνουν υπό διάφορες γωνίες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μια ομάδα εθελοντών κλήθηκε να αξιολογήσει τα πρόσωπα από άποψη γοητείας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, από όπου και προέκυψαν τα ανωτέρω συμπεράσματα.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν μια επόμενη έρευνα για να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι υποσυνείδητα γέρνουν τα κεφάλια τους, όταν φλερτάρουν.

newsit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός