Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Νοεμβρίου 2010

Γιατί γιατί για όλα να "την πληρώνουν " τα παιδιά ??

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα παγκόσμιας μελέτης για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος, το οποίο στοιχίζει κάθε χρόνο 600.000 ζωές, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι παιδιά.
Το ενεργητικό κάπνισμα στοιχίζει, παγκοσμίως, 5,1 εκατομμύρια ζωές το χρόνο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ το Σάββατο ο Παναγιώτης Μπεχράκης, αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας Αναπνοής Παν. Harvard & Αθηνών τόνισε ότι η έκθεση των Ελλήνων στο παθητικό κάπνισμα, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Επίσης, επεσήμανε ότι οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι μόλις 20 λεπτά έκθεση σε ένα τέτοιο περιβάλλον, έχει σημαντικές δυσμενείς επιδράσεις, στην άμυνα και τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Όπως τόνισε η έκθεση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και επικίνδυνη για όσους εργάζονται σε χώρους με καπνό.

Ο κ. Μπεχράκης είπε ότι ο αριθμός των τσιγάρων που έχουν καταναλώσει φέτος οι Έλληνες είναι μικρότερος από ότι πέρυσι και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των νόμων «για να σταματήσει η άδικη απώλεια ανθρώπων».

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη σε 192 χώρες, το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών και το 35% των γυναικών που δεν καπνίζουν, είναι παθητικοί καπνιστές.

Το 2004, 379.000 παθητικοί καπνιστές έχασαν τη ζωή τους από καρδιοπάθειες, 165.000 από λοιμώξεις του αναπνευστικού, περίπου 37.000 από άσθμα και περισσότεροι από 20.000 παθητικοί καπνιστές πέθαναν από καρκίνο του πνεύμονα.

Τα υψηλότερα ποσοστά των ατόμων που εκτίθενται στον καπνό των άλλων, καταγράφηκαν σε Ευρώπη και Ασία.


Πηγή:skai.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός