Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Νοεμβρίου 2010

Συγχώνευση Βritish Αirways με την Iberia

Οι μέτοχοι της British Airways (BA) ενέκριναν τη Δευτέρα στο Λονδίνο, με το 99% των ψήφων, τη συγχώνευση της βρετανικής εταιρείας με την ισπανική Iberia, δημιουργώντας μια από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, δήλωσε η ΒΑ.


Η γενική συνέλευση των μετόχων της Iberia αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη Μαδρίτη για να δώσει το πράσινο φως από την ισπανική πλευρά.

«Είμαστε ευτυχείς που οι μέτοχοι μας ενέκριναν τη συγχώνευση μας με την Iberia και αναμένουμε την έκβαση της συνεδρίασης της Iberia," έκανε γνωστό η ΒΑ με μια λιτή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, το 99% των μετόχων της ΒΑ ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης.

Η συγχώνευση πρέπει να γίνει μέσω ανταλλαγής μετοχών και θα δώσει περίπου το 55% των μετοχών της νέας οντότητας στους μετόχους της ΒΑ έναντι 45% για εκείνους της Iberia, αντικατοπτρίζοντας τη χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση των δύο πλευρών.

Η νέα εταιρεία θα ονομαστεί «International Airlines Group (IAG), αλλά η BA και η Iberia θα συνεχίσουν να πετούν με το δικά τους χρώματα.

Η IAG θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο, μετά τη δημοσίευση των απαραίτητων νομικών εγγράφων, και θα εδρεύει στο Λονδίνο.

Θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη βάσει κύκλου εργασιών, μετά την Lufthansa και Air France-KLM, και η δεύτερη με βάση την κεφαλαιοποίηση, πίσω από τη Lufthansa.

Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός