Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Δεκεμβρίου 2010

Ακης Πετρετζίκης: Θα μοιραστούμε με τον Μιχάλη τα 50.000€



Ρεκόρ τηλεθέασης για το μεγάλο τελικό του "Master Chef"  που σημείωσε στο σύνολο του κοινού ποσοστό 51,6%!!!!
Όσο για τα νεανικά κοινά, αυτά το τίμησαν ακόμη περισσότερο δίνοντάς του 60,3% με την τηλεθέαση να φτάνει σε τέταρτο ακόμη και το 69,1%.

«Δεν κατάλαβα ότι νίκησα. Γυρνάω στο Μιχάλη και του λέω εγώ νίκησα; To να νικήσω τον Μιχάλη ήταν διπλή χαρά για μένα γιατί ο Μιχάλης είναι ο καλύτερος. Θα ήθελα τα χρήματα να τα κερδίσει ο Μιχάλης που έχει οικογένεια και περιμένει παιδί. Θα μοιραστούμε τα λεφτά. Τα χρήματα θα τα σπαταλήσουμε σε ταξίδια γευσιγνωσίας στην Ισπανία. Κουράστηκα πολύ για να κερδίσω. Τo έπαθλο δεν έχει καμία αξία αλλά σημασία έχει ότι είμαι ο πρώτος Έλληνας Master Chef», ήταν τα πρώτα λόγια του νικητή του μαγειρικού διαγωνισμού του Mega, Ακη Πετρετζίκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μιχάλης Καλαβρινός, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, και είπε: «Τα λεφτά δεν είναι τίποτα για μένα. Αυτά που πήρα εδώ μέσα είναι πολύ περισσότερα».

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Αρης Πετρετζίκης επικράτησε με ένα βαθμό διαφορά 64 έναντι 63 του Μιχάλη Καλαβρινού, ο οποίος μπορεί να τα πήγε περίφημα και να κατέκτησε τρία 10άρια από τους κριτές, αλλά δεν στάθηκαν αρκετά για να του χαρίσουν τον τίτλο. Οι δύο παίκτες πέρασαν από τρεις δοκιμασίες διεκδικώντας 50.000 ευρώ και τον τίτλο του πρώτου Ελληνα Μaster Chef.

Πως ξεκίνησε ο τελικός

Ακόνισαν τα μαχαίρια τους και πήραν θέση πίσω από τους πάγκους. Ένα ταξίδι γεύσεων και αναζητήσεων ξεκινούσε. Η Ευγενία Μανωλίδου θέλοντας να μπει στο μυαλό των δύο μονομάχων τους ρώτησε τι σκέφτονται.

«Εχω φτάσει σε ένα σημείο όπου ο ανταγωνισμός έχει φύγει από πάνω μου. Με τον Μιχάλη έχω τις καλύτερες σχέσεις. Δεν ξέρω άμα θα ήθελα να νικήσω. Όταν κοιμάσαι και ονειρεύεσαι δεν ξέρεις αν αυτό που ζεις είναι αλήθεια. Για μένα είναι ένα όνειρο αυτό που ζω», είπε ο Ακης Πετρετζίκης.

«Αισθάνομαι και εγώ τα ίδια. Όταν ξεκινούσε όλο αυτό δεν μπορούσα να το φανταστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που διαγωνίζομαι με τον Ακη. Θέλω να αποδείξω ότι αξίζω που έφτασα μέχρι τον μεγάλο τελικό», είπε ο Μιχάλης Καλαβρινός.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και παρουσιάστρια του παιχνιδιού: «Οι κριτές έχουν φτιάξει ένα φαγητό με 20 υλικά. Εσείς καλείστε να τα βρείτε και να συγκεντρώσετε όσο περισσότερους βαθμούς μπορείται».

Το παιχνίδι για την αναζήτηση των υλικών στη σούπα καζουλέ ξεκίνησε πρώτο ο Μιχάλης. Αφού ανακάτεψε, μύρισε και δοκίμασε πολλές κουταλιές από τη σούπα άρχισε να αποκαλύπτει τα υλικά:

Ο Μιχάλης Καλαβρινός βρήκε: κρεμμύδι ξερό, αλάτι, λευκά φασόλια, ντομάτα φρέσκια, ελαιόλαδο, πιπέρι, σέλερι. Τα πρώτο λάθος έκανε με τον μαϊντανό που δεν υπήρχε και περιθώριο για δεύτερο δεν υπήρχε! Στην αναζήτηση για κάποιο πράσινο υλικό ο Μιχάλης είπε απανωτά κρεμμύδι φρέσκο και συγκέντρωσε μόλις 7 βαθμούς, γεγονός που του στοίχισε και την τελική νίκη.

Στη συνέχεια ο Ακης πήρε το κουτάλι της αναζήτησης υλικών και βρήκε 14 από αυτά: Ντομάτα φρέσκια, φασόλια άσπρα, αλάτι, ξερό κρεμμύδι, ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας, νερό, σέλερι, πιπέρι, μπέικον, ζάχαρη, κρασί, σκόρδο, πράσο. Ο Ακης έψαχνε για κάτι καυτερό αλλά τελικά το πιπέρι καγιέν που επέλεξε να πει τον... έκαψε και έτσι έκανε το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το σχοινόπρασο.

Στη συνέχεια οι κριτές αποκάλυψαν τα 6 υλικά που δεν κατάφεραν οι παίκτες να βρουν: μαντζουράνα, λαιμός, χοιρινού, κιτρινόριζα, λουκάνικο και λάπαθα.

Η πρώτη δοκιμασία έβγαλε νικητή τον Άκη με 14 βαθμούς. Ο Μιχάλης συγκέντρωσε μόλις τους μισούς.

Τεστ δημιουργικότητας
Οι δύο υποψήφιοι Master Chef έπρεπε μέσα σε δύο ώρες, με δύο υλικά βασικά και με 15 υλικά μάξιμουμ να φτιάξουν το πιο νόστιμο και όμορφο πιάτο. Με φιλέτο μοσχάρι και ουρά μοσχαριού οι δυο τους έπρεπε να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει.

«Δύο παρεμφερή υλικά που θα έπρεπε να συνδυαστούν αρμονικά και το αποτέλεσμα να είναι γκουρμέ. Πρέπει να μας καθηλώσετε και να μας αποδείξετε ότι αξίζετε που είστε στον τελικό», είπαν κριτές πριν την εκκίνηση.

Η ουρά πάντως που ήταν πιο σκληρή προβλημάτισε και τους δύο παίκτες. Ο Ακης σκέφτηκε κάτι παρακινδυνευμένο. Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ χειροποίητο ραβιόλι, το οποίο γέμισε με ουρά.

Ο δε Μιχάλης έβαλε την ουρά στο φούρνο για να την κάνει μπεζέ αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και την έβαλε μέσα στη φακή που έβραζε για να την κάνει ραγού.

Τι είπαν οι κριτές για το πιάτο του Μιχάλη;
Λευτέρης Λαζάρου: Ωραίο κρέας, ωραία η φακή είναι πραγματικά πιάτο τελικού
Γιάννης Λουκάκος: Αυτό που θα ήθελα ήταν λίγο περισσότερη σάλτσα αλλά κατά τα άλλα το πιάτο είναι πολύ ωραίο
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Εντονο άρωμα, θα ήθελα λίγο περισσότερα μανιτάρια. Είναι το καλύτερο σου πιάτο

Τι είπαν οι κριτές για το πιάτο του Ακη;
Λευτέρης Λαζάρου: Εξαιρετικό κρέας, δύο ενστάσεις: Τα σπαράγγια ήταν υγρά μέσα στο προσούτο και η ουρά ήταν λίγο ωμή.
Γιάννης Λουκάκος: Παρά πολύ καλό πιάτο που επιβεβαιώνει την παρουσία σου εδώ. Ωραίο το σπαράγγια ήθελα λιγότερο προσούσο, και λιγότερο λάδι τρούφας
Δημήτρης Σκαρμούστος: Εξαιρετικό κρέας θα ήθελα λιγότερο αλάτι και προσούτο. Είναι από τα καλύτερα σου πιάτα και η επιλογή με τα ραβιόλια ήταν πολύ θαρραλέα.

Βαθμολογίες
Το πιάτο του Ακη
Λευτέρης Λαζάρου: 7/10
Γιάννης Λουκάκος: 8/10
Δημήτρης Σκαρμούτσος: 7/10
22 βαθμοί +14 βαθμοί= 36 βαθμοί

Το πιάτο του Μιχάλη
Λευτέρης Λαζάρου: 8/10
Γιάννης Λουκάκος: 10/10
Δημήτρης Σκαρμούτσος: 9/10
27 βαθμοί+ 7 βαθμοί= 34 βαθμοί

Η τελευταία δοκιμασία
Το συγκεκριμένο πιάτο όπως είπε η παρουσιάστρια ήταν πολύ δύσκολο τεχνικά. Την εμφάνισή του στο στούντιο έκανε ο διάσημος ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος. Ο δύο παίκτες κλήθηκαν να φτιάξουν μια μους σοκολάτας με σαμπλέ αμυγδάλου και σκόνη χρυσού η οποία είναι δημιουργία του Χρονόπουλου.

Αφού πήραν τις οδηγίες από τους κριτές και τον φιλοξενούμενο ζαχαροπλάστη ο Ακης και ο Μιχάλης με τη συνταγή στους πάγκους και 2 ½ ώρες στη διάθεσή τους ξεκίνησαν την γλυκιά, τρίτη δοκιμασία.

Πάντως και στους δύο παίκτες ο χρόνος τους φάνηκε πολύ λίγος αν και τελικά τα πήγαν πολύ καλά.

Οι κριτές αποφάσισαν: «Εξαιρετική παρουσίαση, μικρές λεπτομέρειες. Πολύ ωραίο. Το έχει αποδώσει άριστα. Δεν υπάρχει κάτι κακό», είπαν οι κριτές για τον Μιχάλη.

«Λίγο καλύτερο το στήσιμο του πιάτου. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Το μόνο που βρίσκω είναι λίγο πικρή η μους αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Είναι εξαιρετικό γλυκό» είπαν οι κριτές για τον Ακη. Η ώρα για τον πρώτο Master Chef  έφτασε.

Η βαθμολογία για το γλυκό του Μιχάλη
Λευτέρης Λαζάρου: 9/ 10
Γιάννης Λουκάκος: 10/10
Δημήτρης Σκαρμούτσος: 10/10

Η βαθμολογία για το γλυκό του Ακη
Λευτέρης Λαζάρου: 9/10
Γιάννης Λουκάκος: 9/10
Δημήτρης Σκαρμούτσος: 10/10

Το δεκάρι του Σκαρμούτσου στον Άκη του έδωσε και τη νίκη. Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι δύσκολα θα καταφέρει ο Πετρετζίκης να περάσει τον αντίπαλό του, η βαθμολογία του τελευταίου κριτή έκανε τη διαφορά και έβαλε το χαμόγελο στα χείλη του Ακη. Η Ευγενία Μανωλίδου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της την ώρα που του απένειμε τον τίτλο του πρώτου Ελληνα Master Chef, ενώ πολλοί συγκινημλενοι ήταν και οι υπόλοιποι παίκτες...



proto thema

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός