Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

19 Δεκεμβρίου 2010

Γυναικείες... λυκοφιλίες...!!!!








Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην την έχει πατήσει!
Αρκετές φορές οι γυναικείες φιλίες καταλήγουν σε παντοτινό μίσος ή… κόντρα δια βίου!



Ποια είναι η κυριότερη αιτία; Αν θέλουμε να το θέσουμε κομψά θα πούμε πως όλα προκαλούνται από την μη ανοχή κάποιων καταστάσεων. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς όπως πραγματικά αρμόζει σε μια φιλία θα παραδεχτούμε πως όλα προκαλούνται από τη ζήλεια ή το προσωπικό συμφέρον. Δυστυχώς αυτές είναι οι «κινητήριες» δυνάμεις για την αλλαγή συναισθημάτων μεταξύ δύο γυναικών που αισθάνονται… φίλες είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο βαθμό.
Η καριέρα, η προσωπική ζωή, οι προσωπικές επιλογές, ο κύκλος, οι γνωριμίες και η εξωτερική εμφάνιση είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μπορούν να φέρουν δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο ίδιο σημείο στην… αντίπερα όχθη.
Σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη μάλιστα, όσο πιο λίγα χρόνια μετράει μια γυναικεία φιλία, τόσο πιο ευάλωτη είναι στο να περάσει στην… ανυπαρξία δεδομένου ότι συνήθως είναι συγκεκριμένοι οι παράγοντες που συντελούν στην γέννησή της (ένας ταυτόχρονος χωρισμός, μια «αποδοτική» βραδινή έξοδος, ένα  κοινό επαγγελματικό συμφέρον, ένα… σκέτο συμφέρον κ.λ.π.)
Εδώ ακριβώς λοιπόν θα πρέπει να προσθέσω πως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πραγματικά ζηλεύω τους άντρες. Οι δικές τους σχέσεις «κρατάνε» πολύ περισσότερο στον χρόνο (συνήθως μέχρι να μπει κάποια γυναίκα ανάμεσά τους!), στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ανιδιοτελής ακόμα και αν δεν υφίσταται από …την εποχή των παγετώνων και αλληλοϋποστηρίζονται ως επί το πλείστον με… πάθος!
Για του λόγου το αληθές ,ας πάρουμε ένα παράδειγμα:
Ας πούμε ότι το αγόρι ενός  νεοσύστατου ζευγαριού δεν πολυσυμπαθεί την φίλη της κοπέλας του η οποία και δηλώνει πλήρη εξάρτηση από τον νέο της σύντροφο. Τι είναι πιθανότερο να γίνει;  Για αρχή, η φιλία αυτή να υποστεί «αραίωση» και στην συνέχεια να μπει στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεων.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση που η κοπέλα δεν πετάει την σκούφια της για τον κολλητό του, ή που θα της επιβληθεί με το ζόρι ή που οι φίλοι θα βλέπονται άλλες ώρες εκτός… συντροφικού προγράμματος  ή που οι δύο φίλοι θα διακόψουν τις καθημερινές επαφές κατόπιν όμως… συνεννόησης !
Φυσικά, οι παραπάνω θεωρίες δεν αποκλείουν σε καμία περίπτωση τις αληθινές γυναικείες φιλίες που παραμένουν γερές και αλώβητες μέσα στον χρόνο και που υπάρχουν και… πέρα από την φαντασία μας όμως η θυσία μιας φιλίας που δεν επανέρχεται στο προσκήνιο είναι κυρίως… δική μας υπόθεση, παραδεχτείτε το!
Και είναι πραγματικά λυπηρό όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για τις συνήθως «αξιολύπητες» αιτίες που το προκαλούν…
5 τρόποι για να αναγνωρίσετε τα κακά σημάδια μιας φιλίας:
• Η πλάκα που εξακολουθεί να κάνει στην παρέα, σας προσβάλλει ενώ το έχετε επισημάνει επανειλημμένα
• Ακυρώνει τα σχέδια σας τελευταία στιγμή χωρίς ο λόγος να είναι ιδιαίτερα σοβαρός
• Αυξάνει την «ένταση» της φιλικότητας όταν θέλει κάτι από εσάς
• Σας αγνοεί μπροστά σε άλλους
• Κάνει τα πάντα για να φαίνεται καλύτερή σας


Από: Mελίνα Κατσαμά
πηγή www.myself.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός