Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Δεκεμβρίου 2010

Τα κοσμήματα με νικέλιο προκαλούν... αλλεργίες







Αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς μπορούν να προκαλέσουν τα μοντέρνα κοσμήματα που περιέχουν νικέλιο προειδοποιούν οι επιστήμονες.



Τα τυπικά συμπτώματα είναι η ερυθρότητα του δέρματος, φαγούρα, μικρά σπυράκια ή και φλύκταινες μετά την επαφή της ευαίσθητης περιοχής με το μέταλλο, σύμφωνα με τον Αντρέας Γιέσπερ, μέλος της Ένωσης Γερμανών Δερματολόγων.


Τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν από μια έως τέσσερις μέρες μετά την πρώτη επαφή με το μέταλλο και σταδιακά εξαφανίζονται μετά τη διακοπή της χρήσης του κοσμήματος.


Εάν δεν υποχωρήσουν ή ακόμα και εάν ενταθούν,ο ασθενής πρέπει να επισκεφθεί δερματολόγο, που θα του χορηγήσει τοπική θεραπεία με κορτιζονούχα αλοιφή, η οποία ανακουφίζει άμεσα.


Δεν υπάρχει θεραπεία για την αλλεργία στο νικέλιο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για να κάνει τα κοσμήματα ανθεκτικότερα και η περιεκτικότητα του είναι μεγαλύτερη στα φτηνά κοσμήματα από την Άπω Ανατολή. Φερμουάρ, κουμπιά και σκελετοί γυαλιών περιέχουν επίσης νικέλιο.


newsit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός