Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Ιανουαρίου 2011

Επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, εύκολα, γρήγορα, και χωρίς κόστος !!!

Η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιούν καθημερινά το λειτουργικό της Microsoft, τα Windows. Όταν δε ο υπολογιστής μας είναι καινούργιος τα πάντα λειτουργούν υπέροχα και μας ευχαριστεί αυτό...

Όμως με το πέρασμα του χρόνου και εφόσον δεν "συντηρούμε" το λειτουργικό με διάφορα εργαλεία συντήρησης που ήδη ειναι προεγκατεστημένα τα περισσότερα από αυτά, παρατηρούμε το pc μας να δείχνει τη φθορά του στο χρόνο και να αρχίζει να μας κάνει διάφορα "κόλπα". Έτσι εκεί που εκτελούμε κάποια σημαντική εργασία ή παίζουμε κάποιο game παρατηρούμε διάφορα κολλήματα ή και να κλεινει ο υπολογιστής από μόνος του στα καλά καθούμε. Έαν δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αναγκαίο είναι να ακολουθήσουμε κάποιους έυκολους τρόπους έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα του συστηματός μας αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Για να δούμε πιο συγκεκριμένα:

1)
Βασικό κριτήριο για την εκτέλεση των εργασιών πιο γρήγορα είναι η μνήμη Ram (Random access mermory - προσπελάσιμη μνήμη). Προσθέτοντας μνήμη στο συστημά μας του δίνουμε άλλο αέρα και βοηθάει αποτελεσματικά στην multitasking εργασία. Επίσης αποτελεί και την πιο φθηνή αναβάθμιση του υπολογιστή, με άμεσα όμως αποτελέσματα! Κόστος: ξεκινούν από 19€ για 1GB
Kαθαρισμός του συστηματός μας από "worms" του διαδικτύου (viruses, malware, spyware κτλ.) με ένα πρόγραμμα AntiVirus.

Kόστος: μπορείτε είτε να βρείτε δωρεάν προγράμματα στο διαδίκτυο είτε να αγοράσε από κάποιο κατάστημα.

2)
Συνέχεια έχει ο έλεγχος του σκληρού για τυχόν σφάλματα, η ανασυγκρότηση του δίσκου αλλά και ο καθαρισμός από αχρησιμοποίητα προγράμματα. Οι παραπάνω λειτουργίες είναι δωρεάν και παρέχονται από το σύστημα και τα βρίσκουμε ακολουθόντας τα εξής βήματα: Yπολογιστής>Σκληρός Δίσκος>δεξί κλικ>Ιδιότητες> (καρτέλα)Εργαλεία. 

Κόστος: προσφέρονται από τα Windows, βέβαια εφόσον θέλουμε πιο εξειδικευμένα προγράμματα του είδους μπορούμε να βρούμε και στο διαδίκτυο.

3)
Καλό θα είναι να κρατάμε το λειτουργικό μας σύστημα ενημερωμένο όπως επίσης και τα προγράμματά μας (με τις ενημερώσεις/updates, διορθώνονται αρκετά bugs). 

Kόστος: εφόσον διαθέτουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να ενημερώσουμε, δίνεται η λειτουργία δωρεάν από τον κατασκευαστή.

4)Μειώνουμε το προγράμματα που ανοίγουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή πηγαίνοντας: Έναρξη>Εκτέλεση>Πληκτρολογούμε "msconfig">(καρτέλα)Εκκίνηση στοιχείων και αποεπιλέγουμε τα προγράμματα που δεν θέλουμε να εκκινούν αυτόματα κατά την έναρξη. Έξάλου με το αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε και την πιο γρήγορη εκκίνηση του υπολογιστή μας.

Κόστος:0

5)Τέλος για τους πιο εμπειρους αλλά και αυτούς που θέλουν να διαθέσουν κάποια παραπάνω χρήματα μπορούν να αγοράσουν έναν δίσκο (SSD-Solide State Disk) όπου προγματικά οι επιδόσεις θα εκτοξευθούν!

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός