Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

22 Ιανουαρίου 2011

Βιταμίνη Ε κατά υπογονιμότητας;

Η λήψη αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας, υποστηρίζει μία νέα νεοζηλανδική επιστημονική μελέτη. 

Οι ερευνητές κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπογόνιμοι άνδρες που παίρνουν τέτοιου είδους ουσίες έχουν τουλάχιστον τετραπλάσιες πιθανότητες να κάνουν τελικά παιδί σε σχέση με όσους δεν παίρνουν τέτοια αντιοξειδωτικά συμπληρώματα.

Πάντως, οι ερευνητές απέφυγαν να δηλώσουν ότι τα αντιοξειδωτικά σε κάθε περίπτωση θα βελτιώσουν την ανδρική γονιμότητα, λέγοντας ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες πάνω στο θέμα, μεταξύ άλλων για να προσδιοριστεί ποιο αντιοξειδωτικό είναι πιο αποτελεσματικό.

Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου έναν στους 20 άνδρες και ευθύνεται κατά το ήμισυ για την καθυστέρηση σύλληψης παιδιού. Μέχρι και το 80% των περιπτώσεων στους άνδρες εκτιμάται ότι οφείλεται στις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του σπέρματος, που οδηγεί στην μείωση τόσο του αριθμού όσο και της ποιότητας (κινητικότητας) των σπερματοζωαρίων.

Το οξειδωτικό στρες προκαλείται όταν μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων, προξενούν ζημιές στο DNA και στην σωστή κυτταρική λειτουργία. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τη δράση των ελευθέρων ριζών.




0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός