Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Ιανουαρίου 2011

Ρεκόρ επιθέσεων μέσω Facebook το 2010!



Η γρήγορη εξάπλωση του Facebook και των άλλων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης απ’ οτι φαίνεται έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των spammers και πολλών άλλων. 




Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας ασφαλείας Sophos σε δείγμα 1200 ανθρώπων, το 2010 οι αποστολές κακόβουλων και spam μηνυμάτων έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Έτσι λοιπόν το 67% από τους χρήστες του Facebook ή του Twitter έχουν δεχτεί τουλάχιστον μία φορά κάποιου τέτοιου είδους μήνυμα, το 40% έχει δεχτεί επίθεση με malware ενώ τέλος το 43% έχει αναφέρει οτι έχει πέσει θύμα επίθεσης phishing, με στόχο την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης στο Facebook ή άλλης υπηρεσίας.

Αν και το δείγμα της έρευνας ήταν υπερβολικά μικρό για να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό του παγκόσμιου πληθυσμού, στην έρευνα βλέπουμε ξεκάθαρα οτι πλέον οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα κοινωνικά δίκτυα για να πετύχουν τους “κακούς” στόχους τους.



newsit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός