Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

31 Ιανουαρίου 2011

T-shirt που ανιχνεύει την ατμοσφαιρική ρύπανση



Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δημιούργησαν ένα μπλουζάκι που απεικονίζει ένα πνεύμονα ή μια καρδιά και αλλάζει χρώματα όταν εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα μονοξειδίου άνθρακα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας«Huffington Post», όταν το t-shirt εκτεθεί στη ρύπανση αλλάζει χρώματα, είτε η καρδιά είτε ο πνεύμονας και εμφανίζονται γαλάζιες φλέβες πάνω στα όργανα.
Ανιχνεύει τη ρύπανση από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μέχρι και το καπνό του τσιγάρου.
Οι δύο φοιτητές Nien Lam και η Sue Ngo, με τη δημιουργία τους θέλουν να δείξουν πόσο βλάπτει την υγεία του ανθρώπου ο μολυσμένος αέρας.
Στο μπλουζάκι υπάρχει ένας αισθητήρας που όταν εκτεθεί στη ρύπανση, ενεργοποιεί «μπλε φλέβες» και δείχνουν  ότι ο αέρας είναι μολυσμένος, είτε από καυσαέρια είτε από το καπνό του τσιγάρου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Πνευμόνων, 6 στους 10 ανθρώπους στις ΗΠΑ ζουν σε μέρη που είναι αυξημένα τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πεθαίνουν 440,000 άνθρωποι από το τσιγάρο.
Οι δύο φοιτητές πειραματίζονται τώρα για τη δημιουργία μπλούζας που θα απεικονίζει το συκώτι και θα ανιχνεύει τα επίπεδα αλκοόλ.




econews.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός