Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

21 Φεβρουαρίου 2011

Βράβευση Έλληνα Επιστήμονα του ΜΙΤ από τον Μπαράκ Ομπάμα!!!

Το βραβείο PECASE (Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers) παρέλαβε από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους 84 κορυφαίους επιστήμονες,ο έλληνας Μανώλης Καμβυσέλλης, ο οποίος ήταν ένας από τους νεότερους βραβευόμενους. Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», ο Μανώλης Καμβυσέλλης σπούδασε στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΜΙΤ, το πανεπιστήμιο όπου πλέον διδάσκει βιοπληροφορική ως επίκουρος καθηγητής.
Ο Μυτιληνιός καθηγητής έκανε μία εργασία, στην οποία σύγκρινε το ανθρώπινο γονιδίωμα με τα γονιδιώματα άλλων θηλαστικών με στόχο να βρει τα κοινά χαρακτηριστικά των ειδών αλλά και το πώς εξελίχθηκε το DNA τους.
Όπως επισήμανε μιλώντας σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, το βραβείο αυτό, αν και δεν είναι το πρώτο, εντούτοις αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι προέρχεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ καισυνοδεύεται από μια δωρεά ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για τη συνέχιση των ερευνών του στο ΜΙΤ. «Ο πρόεδρος Ομπάμα», δήλωσε ο Μανώλης Καμβυσέλλης, «μας συνεχάρη για τα επιτεύγματα και μας υπενθύμισε ότι το βραβείο απονέμεται όχι γι’ αυτά που έχουμε κάνει, αλλά γι’ αυτά που πρόκειται να κάνουμεΆρα δεν πρόκειται περί μιας απλής τιμής και αναγνώρισης, αλλά για ένα κίνητρο και για παρότρυνση να κάνουμε κάτι καλύτερο και να ανοίξουμε νέους δρόμους στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας».
Πηγή...energia.

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός