Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Φεβρουαρίου 2011

Η Greenpeace ζητά ένα πιο «πράσινο» Facebook



«Δεν αποκτάς 500.000.000 φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς» σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, ιδρυτή τουFacebook.

Τι θα σκεφτούν όμως οι φίλοι σου όταν μάθουν ότι σκοπεύεις να δημιουργήσεις το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το πιο βρώμικο καύσιμο, τον άνθρακα;

Η Greenpeace στο πλαίσιο των δράσεών της για 100% χρήση πράσινης ενέργειας, ζητά από τον Mark να γίνει κι αυτός «φίλος» με την πράσινη ενέργεια, διαγράφοντας οριστικά τον άνθρακα από το Facebook, μέχρι τις 22 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Πριν ένα χρόνο περίπου, ο Markανακοίνωσε την ανέγερση κέντρου δεδομένων που θα διαχειρίζεται το Facebook, στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Αν και το κέντρο αυτό θα έχει προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, θα τροφοδοτείται κυρίως με ρυπογόνο άνθρακα.

Έτσι θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με πολλά εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, έχοντας σημαντική συμμετοχή στις καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Η Greenpeace είναι η μοναδική διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση που διασφαλίζει την απόλυτη οικονομική της ανεξαρτησία, χάρη στις δωρεές πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δρούμε και να αντιδρούμε, χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις, σε οποιασδήποτε μορφής περιβαλλοντικό πρόβλημα από οποιονδήποτε και αν δημιουργείται.

H οργάνωση ζητά από το Facebook να αφήσει πίσω του τον άνθρακα, αποτελώντας παράδειγμα για τον «πράσινο τρόπο ανάπτυξης» και σε άλλες εταιρίες κολοσσούς, ενώ παράλληλα να αξιοποιήσει το ισχυρό του όνομα απαιτώντας από τις κυβερνήσεις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ζητάμε να δεσμευτεί μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου:

-Να υιοθετήσει ένα σχέδιο για 100% χρήση πράσινης ενέργειας και για απεξάρτηση από τον άνθρακα ως το 2021.

-Να ενημερώνει τους χρήστες του για το αληθινό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και για το πόση καθαρή ενέργεια χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει τους servers του.

-Να υπερασπίσει πολιτικές για τη χρήση καθαρής ενέργειας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως άλλωστε οφείλει και μπορεί.

econews.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός