Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Μαρτίου 2011

Εγκαταλείπουν την ανακύκλωση οι Ελβετοί

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι Ελβετοί είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε σχέση με το περιβάλλον και ανακυκλώνουν εδώ και χρόνια σχεδόν με εμμονή. Φαίνεται όμως ότι σιγά – σιγά αρχίζουν να εγκαταλείπουν την ανακύκλωση, αφού βρέθηκε ότι τα μελάνια των εφημερίδων είναι τοξικά και ενδέχεται να περάσουν και να επιμολύνουν συσκευασμένα τρόφιμα μου μεταφέρονται σε ανακυκλωμένα χαρτοκιβώτια.
Το πρόβλημα είναι ότι τα μελάνια των εφημερίδων περιέχουν τοξικά χημικά, υποπροϊόντα πετρελαίου. Κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης τα συγκεκριμένα χημικά ενσωματώνονται στις χαρτοσυσκευασίες και αν τα πακέτα χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, τότε είναι πολύ πιθανό τα τοξικά να επιμολύνουν και το φαγητό.

Στο ειδικό εργαστήριο ελέγχου τροφίμων στη Ζυρίχη οι επιστήμονες εξετάζουν δείγματα από 119 διαφορετικά τυποποιημένα τρόφιμα όλων των κατηγοριών. Μέσα σε σακουλάκι δημητριακών προερχόμενο από γερμανικό σούπερ μάρκετ βρέθηκαν τοξικές συγκεντρώσεις από 10 έως 100 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι τοξικές ουσίες διαπέρασαν ακόμα και την αεροστεγή συσκευασία που προστατεύει το τρόφιμο.

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός