Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

15 Μαρτίου 2011

Έρχεται η μπαταρία που θα «ξεχνάτε» να φορτίσετε!

Από την στιγμή που μπήκε η κινητή τηλεφωνία στην ζωή μας, έχουμε διευκολυνθεί αρκετά, υπάρχει όμως και η καθημερινή σχεδόν υποχρέωση να κουβαλάμε φορτιστές όπου κι αν πάμε προκειμένου να μην ξεμείνουμε από μπαταρία.
Η λύση γι αυτό το πρόβλημα έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στις ΗΠΑ, όπου ειδικοί δημιούργησαν την μπαταρία που «ξεχνάει» να φορτιστεί!

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αντικατέστησαν τα μεταλλικά καλώδια μπαταρίας κινητού τηλεφώνου με νανοσωλήνες, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της κατά 100 φορές.

Ο ερευνητής Έρικ Ποπ από το Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας Μπέκμαν αναφέρει, «πιστεύω ότι όλοι όσοι ταλαιπωρούνται με τη συχνή φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, θα ήθελαν μια μπαταρία για το κινητό τους τηλέφωνο ή το λάπτοπ τους που να διαρκεί εβδομάδες ή ακόμη και μήνες».

Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα γενιά έξυπνων κινητών, ή ακόμη, σε συσκευές οι οποίες θα λειτουργούν συσσωρεύοντας θερμική ή ηλιακή ενέργεια και δεν θα εξαρτώνται πλέον από μπαταρίες.

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός