Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

2 Μαΐου 2011

Μπιν Λάντεν: Το "παιδί" των Αμερικανών που έγινε εχθρός τους !

Μπιν Λάντεν. Ο άνθρωπος που έγραψε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και ήταν ο νο1 καταζητούμενος των αμερικανικών αρχών για μια δεκαετία. Ο Μπιν Λάντεν ήταν γιος εργολάβου και γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία το 1957.





Όταν ενηλικιώθηκε κληρονόμησε 200 εκατομμύρια δολάρια ενώ η περιουσία του μέχρι τη μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος είχε διπλασιαστεί.

Σε νεαρή ηλικία ο Μπιν Λάντεν συνεργάζεται με τους Αμερικανούς ώστε να καταστρώσει αντίσταση κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν και μάλιστα εκπαιδεύεται στους κόλπους της CIA. Γρήγορα φάνηκαν οι ηγετικές του ικανότητες κάτι που παρατήρησαν και οι Αμερικανοί οι οποίοι τότε θεώρησαν πως βρήκαν τον άνθρωπό τους που θα πολεμά για τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή.

Μαζί με τον πόλεμο στη χώρα λήγει και η συνεργασία του Λάντεν με τους Αμερικανούς μιας και οι δεύτεροι θεωρούν πλέον πως δεν τον χρειάζονται, όμως λίγα χρόνια μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι.

1992. Ο Μπιν Λάντεν μεταβαίνει στο Σουδάν όπου και διαμένει εκεί για δύο χρόνια ενώ μετά επιστρέφει στη βάση του, στη Σαουδική Αραβία. Εκεί κατηγορείται για φιλοαμερικανική στάση και του αφαιρείται η υπηκοότητα.

Το 1996 πηγαίνει στο Αφγανιστάν όπου συστήνει την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα. Ο Λάντεν τότε είχε επιρροή σε αρκετούς πολίτες της χώρας οι οποίοι τον θεωρούν εθνικό ήρωα και τουλάχιστον 3.000 άτομα αρχίσουν την εκπαίδευση σε στρατόπεδα που έχει ιδρύσει ο ίδιος.

Το 1998 ο άνθρωπος που οι Αμερικανοί έδειξαν εμπιστοσύνη πριν μερικά χρόνια στρέφεται εναντίον τους και κηρύσσει "τζιχάντ".
Οι δεκάδες επιθέσεις που έγιναν δύο χρόνια πριν τη μοιραία μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ή αλλιώς 9/11 (κατά τους Αμερικανούς) προμήνυαν την τραγωδία που θα επακολουθούσε.

Επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και στην Κένυα σκοτώνουν εκατοντάδες πολίτες όπως και σε αντιτορπιλικό στην Υεμένη.

11 Σεπτεμβρίου 2001. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της υφηλίου μεταδίδουν εικόνες από ένα κτήριο το οποίο είχε τυλιχθεί στους καπνούς. Επρόκειτο για τους Δίδυμους Πύργους (Wold Trad Center) όπου στον ένα από αυτούς είχε πέσει αεροπλάνο. Αρχικά γινόταν λόγος για ατύχημα ωστόσο όταν έπεσε και το άλλο αεροπλάνο επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος φόβος.
Τρομοκρατικό χτύπημα. Πίσω από αυτό; Η Αλ Κάιντα με "εγκέφαλο" τον Μπιν Λάντεν ο οποίος απευθείας γίνεται ο νούμερο ένα καταζητούμενος των Αμερικών και έχει επικηρυχτεί με 5 εκατομμύρια δολάρια.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν δεκάδες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης σε όλον τον κόσμο ενώ ανά διαστήματα ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος έστελνε βίντεο όπου προειδοποιούσε για επιθέσεις (όπως σε Γαλλία και Γερμανία) ενώ πρόσφατα τηλεγράφημα της Wikileaks έκανε λόγο για μπαράζ επιθέσεων.

Το 2006 μάλιστα ακούστηκε πως ο Λάντεν ήταν νεκρός από τυφοειδή πυρετό είδηση που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές και γαλλικές αρχές.

Όλο αυτό το διάστημα πιστευόταν πως ο Μπιν Λάντεν κρυβόταν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν όπου στην τελευταία χώρα την 1 Μαΐου 2011 αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον επί δέκα χρόνια καταζητούμενο.





www.flashnews.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός