Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

5 Μαΐου 2011

Χιλιάδες φορητούς υπολογιστές μοιράζει η OLPC στα παιδιά της Γάζας

Λωρίδα της Γάζας: Τη διανομή χιλιάδων φθηνών φορητών υπολογιστών σε παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε ο ΟΗΕ. Πρόκειται για μια κίνηση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Ένας Φορητός ανά Παιδί» (OLPC). Συνεργασία για τη διανομή φορητών υπολογιστών και στην Αφρική. Η Unwra, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους, ξεκίνησε τη διανομή 2.100 φορητών υπολογιστών στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.


Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε σχέδιο για τη διανομή 500.000 φορητών υπολογιστών στην περιοχή μέχρι το 2012.

«Ο φορητός ΧΟ κατέχει ειδική θέση στην εκπαίδευση των παιδιών, σε περιοχές που αυτή διακόπτεται από τη συνεχιζόμενη βία» δήλωσε ο Νίκολας Νεγκρεπόντε, ιδρυτής της OLPC, η οποία βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία.

Οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν περιεχόμενο βιβλίων και εκπαιδευτικά βοηθήματα που είναι απαραίτητα για την κάλυψη της βασικής σχολικής ύλης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Unwra.

Η OLPC ανακοίνωσε συνεργασία με την Κοινότητα Ανατολικής Αφρικής (EAC) με σκοπό τη διανομή 30 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών στην περιοχή μέχρι το 2015.

Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η EAC επιθυμούν να βρεθούν δωρεές για την αγορά των υπολογιστών που κοστίζουν περίπου 200 δολάρια, παρά τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.





tech.pathfinder.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός