Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Ιουνίου 2011

Αυτονομία φυσικού αερίου σε τρία χρόνια στην Κύπρο !

Το 2014 η Κύπρος θα μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή, που εμπίπτει στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αυτή την εκτίμηση διατύπωσε στο πλαίσιο ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Ρόντεϊ Κουκ.




Εξάλλου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς θα μπει το τρυπάνι και θα αρχίσουν οι εργασίες στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα οφέλη θα είναι τεράστια για τα κρατικά ταμεία και τους Κύπριους καταναλωτές, οι οποίοι θα πληρώνουν πολύ φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, σημείωσε.

Στην ημερίδα πήρε μέρος και ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι Σινιορά, ο οποίος επισήμανε ότι Κύπρος και Λίβανος, εάν ενώσουν τις δυνάμεις τους θα επωφεληθούν οικονομικά.

Σε σχέση με την αντίδραση της χώρας του για τη συμφωνία καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, Κύπρου - Ισραήλ, αρκέστηκε να πει ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Λίβανος διαχρονικά σέβεται τις υποχρεώσεις του, αλλά και τις συμφωνίες που υπογράφει.


www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός