Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

15 Ιουνίου 2011

Προγραμματιστής Malware - το επάγγελμα του μέλλοντος?

Μπορεί στη χώρα μας να νιώθουμε στο πετσί μας την οικονομική κρίση περισσότερο απ' ότι σε άλλες "δυτικές" χώρες, όμως το γεγονός είναι πως τα ζωνάρια σφίγγουν λίγο-πολύ διεθνώς. Καθώς όμως το εργασιακό μέλλον γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο, και οι μισθοί περικόπτονται, άτομα που έχουν ταλέντο στον προγραμματισμό και ιδιαίτερα ελαστική συνείδηση μπορούν να κερδίζουν 2.000-5.000 δολάρια το μήνα, γράφοντας Malware... Ποιός είπε πως το έγκλημα δεν πληρώνει?





Μια βόλτα σε σκοτεινά forum που συχνάζει ο ψηφιακός υπόκοσμος είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς πως έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται banners που ζητούν ικανούς προγραμματιστές για να βοηθήσουν ώστε τα malware να περνούν πιο απαρατήρητα και να έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά.

Πολλές από τις αγγελίες αυτές ζητούν προγραμματιστές που να είναι εξειδικευμένοι στη δημιουργία "Crypters" προγραμμάτων δηλαδή που είναι σχεδιασμένα για να αλλάζουν την εμφάνιση κάποιου γνωστού malware, ώστε να μην το αναγνωρίζει ως τέτοιο το antivirus.

cryptcomb

Το παραπάνω banner παρέχει 2.000 δολάρια το μήνα για "μακροχρόνια συνεργασία" για τη δημιουργία crypters και υποστήριξη των πελατών. Η διαφήμιση αυτή οδηγεί στην παρακάτω σελίδα, όπου ζητείται στους ενδιαφερόμενους να στείλουν το βιογραφικό τους και τα στοιχεία τους, καθώς επίσης και να δηλώσουν γιατί θεωρούν πως είναι κατάλληλοι για αυτή τη θέση.

cryptprogrammer

Μεταφράζοντας τα Ρωσικά, η αγγελία λέει:

"Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη της ομάδας μας των crypto-prgorammes, ακόμη και αν είστε προγραμματιστές χωρίς εμπειρία στο χώρο.

Παρέχουμε:

-Αρχικό μισθό 2.000 δολάρια το μήνα, που μπορεί να αυξηθεί αναλόγως με την ποιότητα και την ταχύτητα της δουλειάς.

-Οι πληρωμές γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

-Μακροχρόνια συνεργασία - με πολλούς προγραμματιστές συνεργαζόμαστε εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια".

Άλλες αγγελίες, όπως αυτή παρακάτω, ζητούν άτομα για αντίστοιχες θέσεις υποσχόμενοι μέχρι και 5.000 δολάρια το μήνα για τη δημιουργία custom crypters.

cryptads1

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει υψηλή ζήτηση για προγραμματιστές που μπορούν να δημιουργήσουν τα λεγόμενα "Web injects", plug-ins για malware kits όπως τα trojan ZeuS και SpyEye, που είναι σχεδιασμένα για να ενσωματώνουν (inject) custom κώδικα στον web browser όταν το θύμα πάει σε κατάλληλο site, όπως για παράδειγμα ένα site e-banking.

Μια συχνή χρήση των web injects με το Zeus είναι να ζητούν από το χρήστη τις ερωτήσεις ασφαλείας που έχει στο λογαριασμό της τράπεζάς του, για την υπενθύμιση του κωδικού. Η δημιουργία web injects είναι δύσκολη, καθώς θα πρέπει να συνεργάζονται με όλους τους διαφορετικούς web browsers και μια φτωχή υλοποίηση θα υποψιάσει τον πελάτη πως κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Η παρακάτω διαφήμιση υπόσχεται τουλάχιστον $2.000 για κάθε ολοκληρωμένο Web inject που έχει γραφτεί για να συνεργάζεται με το Zeus ή και το SpyEye.

zeusads

Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό είναι το πώς και η οικονομία του ψηφιακού εγκλήματος προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών:

  • Οι ομάδες που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις δουλειές είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην έρευνα και ανάπτυξη - χωρίς καινοτομία, δεν υπάρχει αμοιβή.
  • Τα περισσότερα από τα malware κατασκευάζονται όχι από ένα άτομο, αλλά από μια ομάδα προγραμματιστών, ο καθένας εκ των οποίων μπορεί να εξειδικεύεται στο να συντηρεί ένα μέρος ή μία λειτουργία του malware.
  • Οι ομάδες αυτές ξέρουν πως η σωστή υποστήριξη πελατών είναι σημαντική για τη δουλειά τους. Το να πουλήσουν ένα malware σε ένα πελάτη που το ζήτησε αλλά να τον αφήσουν στη συνέχεια χωρίς υποστήριξη θα διώξει και αυτόν τον πελάτη και άλλους υποψηφίους. Όπως και οι νόμιμες εταιρείες, τα συχνά updates στο προϊόν είναι πάντοτε καλοδεχούμενα.

Αν είσαι λοιπόν άτομο με τέτοιες ικανότητες, άντε να πείσεις τον εαυτό σου να δουλέψει σε μια νόμιμη δουλειά, όπως να γυρνάς μπιφτέκια σε fast food, για 592 ευρώ...

Συντάχθηκε από: Άγγελος Κυρίτσης



Πηγή ....


www.pcsteps.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός