Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Ιουλίου 2011

10 πράγματα για τον ήλιο που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζεις !!!!

Δυστυχώς δεν μαυρίζουμε όλοι το ίδιο. Εσείς μπορεί να γίνεστε κόκκινη σας αστακός και μετά πάλι άσπρη και η αδερφή σας, το αίμα σας, μπρονζέ σαν διαφήμιση αντηλιακής θεότητας. Διαβάστε συμβουλές για ένα ποιοτικό μαύρισμα, χωρίς γιαουρτάκια και αγγουράκια το βράδυ στο πρόσωπο και την πλάτη.

Όσο κι αν διαβάζουμε για τις απειλές για εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος η ηλιοθεραπεία παραμένει ηλιοθεραπεία και η εικόνα του μαυρισμένου δέρματος όνειρο καλοκαιρινό. Διαβάστε πως μπορούμε να κάνουμε τον ήλιο από εχθρό μας, σύμμαχο μας!
1. Ποια είναι η καλύτερη ώρα να κάνω ηλιοθεραπεία;
Το ξέρουμε ότι δεν θα το κάνετε, αλλά δυστυχώς μετά τις 4 το απόγευμα. Όταν η σκιά σας είναι ίση ή μεγαλύτερη από το ύψος σας.

2. Πόσο αντηλιακό είναι αρκετό;
Περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και τον λαιμό και πέντε κουταλάκια για το σώμα.

3. Κάθε πότε πρέπει να βάζω αντηλιακό;
Κάθε δύο ώρες. Αν έχετε ιδρώσει πολύ ή έχετε βουτήξει και σκουπιστεί ανανεώστε το νωρίτερα.

4. Πώς να το απλώνω;
Απλώστε κατευθείαν το αντηλιακό πάνω σας και μην το τρίβετε στα χέρια. Βάλτε αντηλιακό από το σπίτι χωρίς να φοράτε μαγιό.

5. Ποια σημεία πρέπει να προσέξω;
Τη μύτη, το ντεκολτέ, τις ράχες των χεριών και το κουντεπιέ. Βάλτε λίγο παραπάνω σε αυτά τα σημεία.

6. Ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος αντηλιακού για μένα;
Αν καίγεστε εύκολα, χρειάζεστε υψηλό δείκτη στην αρχή και χαμηλότερο δείκτη στη συνέχεια, ώστε να αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Εάν είστε σκουρόχρωμη, το δέρμα σας χρειάζεται ένα αντηλιακό με μέσο δείκτη προστασίας σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


7. Πρέπει να παίρνω το αντηλιακό με την μεγαλύτερη προστασία;
Όχι. Αυτό, ακόμα κι αν θεωρείται καλό, δεν είναι αρκετό. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, αν είστε ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη, αναζητήστε το αντηλιακό που ταιριάζει σε σας και μόνο.

8. Μπορώ να βοηθήσω το δέρμα μου να μαυρίσει πριν πάω διακοπές;
Κάθε μέρα φροντίζουμε το δέρμα μας, αλλά πριν από την έκθεση στον ήλιο χρειάζεται απολέπιση και αναπλαστική κρέμα ώστε να μπορέσει να αντέξει τη δοκιμασία...

9. Γιατί δεν μπορώ να μαυρίσω πολύ;
Η μελανίνη, η ουσία που εξασφαλίζει το μαύρισμα, δεν παράγεται το ίδιο σε όλους. Το ευχάριστο είναι ότι μπορεί ο τρόπος παραγωγής της από τον οργανισμό μας να αλλάξει. Μπορεί δηλαδή να αλλάξει από χρονιά σε χρονιά. Αυτό εξαρτάται από τις ορμόνες και την κατάσταση του δέρματος μας.

10. Μπορώ να αλλάξω το DNA του μαυρίσματος μου;
Όχι, αλλά μπορείτε να το βοηθήσετε και να το βελτιώσετε. Να μην καταλήξετε ας πούμε με έγκαυμα στο τέλος του καλοκαιριού...

Πηγή:deltiokairou
Από την Έλενα Μπουζαλά

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός