Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Ιουλίου 2011

Από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών δοκιμάζεται η ανατολική Αφρική.

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από την ξηρασία και την παρεπόμενη σιτιστική κρίση που πλήττει την ανατολική Αφρική. Ανάμεσά τους, 500.000 παιδιά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.



Η ξηρασία έχει ήδη καταστρέψει τις σοδειές των περασμένων μηνών και προκαλεί ελλείψεις τροφίμων σε εκτεταμένες περιοχές της Αιθιοπίας, της Κένυας, της Σομαλίας και του Τζιμπουτί.

Μέρα με τη μέρα η προσφυγική κρίση μεγαλώνει καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους αναζητώντας τροφή.

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταγράφουν ήδη χιλιάδες Σομαλούς να εγκαταλείπουν τη χώρα τους στην προσπάθεια να γλιτώσουν από την πείνα. Τις περισσότερες φορές καταλήγουν διψασμένοι και εξαθλιωμένοι σε ασφυκτικά γεμάτους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σε έναν από αυτούς, στο Νταντάμπ της Κένυας, έχουν συγκεντρωθεί 380.000 άνθρωποι. Οι υποδομές του δεν επαρκούν παρά για 90.000.

Και τα πράγματα φαίνεται να γίνονται όλο και χειρότερα. "Ολες οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι εποχικές βροχές αργούν ακόμη και η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Η κορύφωση της κρίσης δεν έχει ακόμη έλθει", λέει στο CNN, o Ούνι Κρίσναν, γιατρός της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Plan International".

"Η λειψυδρία, οι υψηλές τιμές των τροφίμων και οι τοπικές συγκρούσεις έχουν δγημιουργήσει ένα φονικό συνδυασμό στην περιοχή", προσθέτει.

Οι διεθνείς οργανώσες προειδοποιούν ότι άμεση είναι η απειλή για τη ζωή 500.000 παιδιών, ο υποσιτισμός των οποίων σε ορισμένους καταυλισμούς φτάνει στο 45%, ποσοστό τριπλάσιο του ορίου κινδύνου.

Πολύ υψηλά είναι και τα ποσοστά θνησιμότητας. "Σε έναν καταυλισμό στην Αιθιοπία έχουμε ξεπεράσει τους τέσσερις θανάτους ανά 10.000 παιδιά την ημέρα και παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Ταρκάνα της Κένυας", καταθέτει εκπρόσωπος της UNICEF.


Πηγή www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός