Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

19 Ιουλίου 2012

Άντρες παντρεμένοι με έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο!


Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μακροζωία και η καλή υγεία
δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την εκπαίδευση του άντρα, σχετίζονται όμως άμεσα με την εκπαίδευση της γυναίκας που έχει δίπλα του.


Παρά το γεγονός ότι όλοι οι άντρες νομίζουμε ότι οι εξυπνάδα μας είναι αρκετή για μας, για τη γυναίκα μας και περισσεύει, η επιστημονική έρευνα δηλώνει ότι η υγεία και η μακροζωία μας δεν εξαρτάται από τη δική μας ευφυΐα ή εκπαίδευση αλλά από αυτή της γυναίκας μας!

Όσο μεγάλο κι αν είναι το πλήγμα στον εγωισμό μας, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Αγγλικό επιστημονικό περιοδικό «Επιδημιολογία και Δημόσια Υγεία», αναφέρει ότι για τους άντρες, η εκπαίδευση της συζύγου είναι πιο σημαντική, όσον αφορά στη θνησιμότητα, από ότι η δίκη τους εκπαίδευση.
Το εύρημα αυτό, υποθέτουν οι επιστήμονες, πιθανά να οφείλεται στην ικανότητα των γυναικών να διαχειρίζονται και να δίνουν πληροφορίες που αφορούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να βοηθούν στη καθημερινή εφαρμογή του. Οι μορφωμένες γυναίκες είναι πιο πιθανό να μοιράζονται και να μεταφέρουν καλές συνήθειες σχετικά με τον τρόπο ζωής.
Αυτές οι συνήθειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν υγιεινές επιλογές στη διατροφή, άσκηση και αποφυγή των παραγόντων κινδύνου.
Πιστεύω όμως ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα δεν οφείλονται μόνο στις επιλογές που αφορούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ζούμε σε μια εποχή που αυτό που βάλλεται περισσότερο πέρα από την υγεία μας, είναι η κοινή λογική.
Ο μέσος άνθρωπος βομβαρδίζεται συνέχεια από αρνητικές ειδήσεις που καλλιεργούν ένα περιβάλλον τρόμου. Η ικανότητα να μπορέσει κανείς να φιλτράρει και να κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας, είναι ζωτικής σημασίας.
Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος στο να δημιουργήσει ένα πνευματικά υγιές περιβάλλον γύρω του και όπως και να το κάνουμε οι γυναίκες έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο.
Δύο άτομα μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο από ότι θα είχαν ο καθένας μόνος του. Αυτό πέρα από τη κοινή λογική στηρίζεται και από μελέτες όπου δείχνουν ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο.
Πολλές φορές τα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας μας κάνουν να ξεχνάμε να πούμε στο σύντροφο μας έναν καλό λόγο ή να κάνουμε ένα μικρό δώρο που έχει όμως πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία.
Είναι στο χέρι μας να αψηφήσουμε τη συνεχόμενη κινδυνολογία, να δώσουμε περισσότερη προσοχή στα καλά πράγματα που έχουμε και υπάρχουν γύρω μας και να ζήσουμε μια μακρά, χαρούμενη και υγιή ζωή.

Πηγή
www.tsantiri.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός