Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

16 Ιουλίου 2011

Έτσι άρχισε η ιστορία των διαστημικών λεωφορείων

Το ιστορικό βίντεο από την πρώτη πτήση του Columbia.Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis ξεκίνησε για την τελευταία του αποστολή, πριν αποσυρθεί και πάρει τη θέση του στο μουσείο της NASA.




Με το ταξίδι του Atlantis, γράφονται οι τίτλοι τέλους στην ιστορία των διαστημικών λεωφορείων που διήρκεσε 30 χρόνια. Αυτή η ιστορία άρχισε τον Απρίλιο του 1981, με την εκτόξευση του Columbia.
Εκατομμύρια μάτια είχαν καρφωθεί τότε στο εντυπωσιακό νέο σκάφος που θα κατόρθωνε το απίστευτο: να ταξιδέψει στο διάστημα και να επιστρέψει στη Γη.

Η πρώτη αποστολή διήρκεσε μόλις δύο ημέρες και είχε μάλλον δοκιμαστικό χαρακτήρα. Το Columbia τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη και αφού έκανε 36 φορές το γύρο της, επέστρεψε και προσγειώθηκε σαν κοινό αεροπλάνο, στη βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια.

Από τότε, πραγματοποίησε 28 πτήσεις. Δυστυχώς, η μοίρα επεφύλασσε για το Columbia ένα φρικτό τέλος.

Το Φεβρουάριο του 2003, καθώς επέστρεφε στη Γη μετά από αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το Columbia διαλύθηκε στον αέρα, παίρνοντας τις ζωές των 7 αστροναυτών που επέβαιναν σε αυτό. Δείτε το βίντεο της NASA, από το πρώτο ταξίδι του διαστημικού λεωφορείου.





Πηγή
www.newsbeast.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός