Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

12 Ιουλίου 2011

Τρία εκατομμύρια Έλληνες στο Ίντερνετ καθημερινά!


Τρία εκατομμύρια Έλληνες είναι σε καθημερινή βάση και επί 2,5 ώρες στο διαδίκτυο και στο facebook, έναντι μόλις 350 χιλιάδων που ήταν πριν απο λίγα χρόνια.






Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο ανακοίνωσε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Το πρόγραμμα αυτό της αστυνομίας θα παρουσιαστεί πυλωτικά μέσα στον Ιούλιο σε πέντε πόλεις: Κω, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά.

Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας βρίσκεται στο διαδίκτυο και πρέπει να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν, αφού πια το διαδίκτυο είναι μονόδρομος για την κοινωνία.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή την εποχή στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι με απάτες, καθώς διάφορες εγκληματικές ομάδες ή άτομα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν και στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

Παραδειγματικά, αναφέρθηκε σε ρασοφόρο ο οποίος παρέσυρε με σκοπό την αποπλάνηση σε κεντρική πλατεία της Αθήνας έναν ανήλικο. Όμως ευτυχώς ο ανήλικος είχε πάρει μαζί του και φίλους και απέτρεψε την επίθεση.

"Μπορούμε και πρέπει να μιλήσουμε ιδιαίτερα στους νέους για να αντιδρούν δυναμικά, όπως στην περίπτωση αυτή, είπε ο κ. Σφακιανάκης και υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο στόχος στον οποίο στρατεύονται, από πλευράς αστυνομίας, επιστήμονες και ψυχολόγοι".

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η οικονομική αστυνομία και σύντομα ο ελληνικός λαός θα δει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

"Αυτή τη στιγμή η οικονομική αστυνομία ασχολείται και με δύο σοβαρές υποθέσεις. Μία διεθνώς και μία στο εσωτερικό της χώρας, στις οποίες ερευνά και τραπεζικούς λογαριασμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Η προσπάθεια αυτή της αστυνομίας συντονίζεται απο τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη ΄Οθωνα, ο οποίος τόνισε ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η επιτυχία τόσο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και του επικεφαλή, Μανώλη Σφακιανάκη.



Πηγή
www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός