Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

20 Αυγούστου 2011

«Φιάσκο» το... Νέα Υόρκη - Λος Άντζελες σε 12 λεπτά;

Όλα τα βλέμματα των φανατικών της αεροδυναμικής και αεροναυτικής αλλά και όλου του κόσμου που ενθουσιάζεται με καινοτομίες, στράφηκαν στην Αεροπορική Βάση Vanderberg στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Ο λόγος για την «εκτόξευση» του “Falcon HTV-2” της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), μη επανδρωμένου αεροσκάφους με κατεύθυνση το διάστημα.


Το αεροσκάφος το οποίο έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα θα φτάσει ταχύτητες… 22 Mach, δηλαδή 22 φορές την ταχύτητα του ήχου! Θεωρητικά, η πτήση μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου σε τέτοιο αεροσκάφος θα κρατούσε μόλις 12 λεπτά.

Παρόλα αυτά το εγχείρημα έχει μείνει στη θεωρία, αφού τον περασμένο Απρίλιο το αεροσκάφος κατερρίφθη από τους ίδιους τους χειριστές μετά από πτήση μόλις 9 λεπτών λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η DARPA δεν έχει καταλάβει ακόμα τι ακριβώς συνέβη σε εκείνη την πτήση, αλλά υποψιάζονται πως επρόκειτο για υπερθέρμανση.

Αυτή τη φορά, οι τεχνικοί μετέτρεψαν τις πτητικές του ικανότητες οι οποίες θα του προσδώσουν διαφορετική γωνία καθόδου, ενώ «πείραξαν» και το κέντρο βάρους του αεροσκάφους. Βέβαια το αεροσκάφος απογειώθηκε στην πλάτη ενός Minotaur IV πυραύλου, αφού είναι προφανές πως μόνο του δεν θα μπορούσε, ακόμη.

Το κυβέρνηση των Η.Π.Α., μάλιστα, έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την τεχνολογία, ως αμυντική μελλοντική επένδυση αλλά και ως εναλλακτικής λύσης για τα διαπλανητικά διαστημικά ταξίδια.

Μόλις 36 λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου και του φορτίου του, οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν το κοινό πως έχασαν την τηλεμετρία και την επικοινωνία με το αεροσκάφος τους.

Η δοκιμή, εάν πετύχαινε, θα απεδείκνυε πως ένα αεροσκάφος θα μπορούσε να προσγειωθεί μόνο του από τα «σύνορα» με το διάστημα, σε ταχύτητες που θα έφταναν τα 13000 μίλια ανά ώρα. Αναμένουμε τα νέα δεδομένα με ανυπομονησία.





www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός