Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Αυγούστου 2011

Μικροτσίπ παρακολούθησης φοιτητών!

Οι φοιτητές στην πολιτεία της Αριζόνα, έχουν ξεσηκωθεί εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει τον έλεγχο της παρουσίας τους στο σχολείο, με την τοποθέτηση μικροτσίπ ραδιοσυχνοτήτων στις μαθητικές τους ταυτότητες!





Στόχος όπως αναφέρει εκπρόσωπος της πολιτείας είναι "η ενθάρρυνση των φοιτητών στα μαθήματα ώστε να σημειώνουν υψηλότερες επιδόσεις"! Η λειτουργία του συστήματος που θα παρακολουθεί τις παρουσίες των μαθητών αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 85.000 δολαρίων. Με το σύστημα αυτό, θα τοποθετηθούν αναγνώστες ηλεκτρονικών καρτών σε αίθουσες όπου ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους πενήντα, συνεπώς η διαδικασία ελέγχου απουσιών είναι χρονοβόρα. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές δεν θα χρειάζεται καν να βγάλουν τις κάρτες τους από το πορτοφόλι, αφού οι αισθητήρες θα είναι αρκετά ευαίσθητοι ώστε να λαμβάνουν τα σήματα από οποιοδήποτε σημείο μέσα στην αίθουσα.

Στην μάχη κατά του νέου μέτρου επιστρατεύτηκε το Facebook μέσω του οποίου οι μαθητές διαμαρτύρονται, για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους που αφορά την επιλογή ή όχι να πάνε στο μάθημα.

Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο τελικά δεν θα εφαρμοστεί, γιατί φοβόμαστε πως άν γίνει η αρχή στις ΗΠΑ, θα μας έρθει σιγουρα και προς τα εδώ! Αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα να δοκιμαστεί στην Ελλάδα, όχι όμως στα σχολεία ή τα πανεπιστήμια, αλλά στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα !





www.pyles.tv

1 σχόλια:

Mona Trixa είπε...

Πρόκειται απλώς για test drive μαζικής χρήσης RFIDs στον ευρύτερο πληθυσμό. Η RFID τεχνολογογία δεν είναι καινούρια, έχει πια κλείσει πάνω από 10 χρόνια. Δεν είναι ασφαλώς τεχνολογικά τα εμπόδια μαζικής χρήσης αλλά κοινωνικο-πολιτικά.
Θεωρείται πως το άκρων άωτον και ο απώτερος σκοπός των.."μεγάλων" γενικώς είναι να εμφυτευθεί στον καθένα μας από ένα RFID τσιπάκι μεγέθους μικρού κόκου ρυζιού που θα αποθηκεύει δυναμικά όχι μόνο όλες τις προσωπικές πληροφορίες μας αλλά και όλα τα χρήματά μας!
Αυτό πιθανότατα θα το επιδιώξουν -αν είμαστε τόσο μεγάλα πρόβατα να το δεχθούμε- και δεν έχει καμία απολύτως θρησκευτική προέκταση, τα μόνα κίνητρα είναι ο έλεγχος και το χρήμα.
Δυστυχώς αυτοί που δυσχεραίνουν την αντίσταση σε αυτά τα σχέδια είναι οι γραφικοί που κοάζουν ότι οι κάρτες του πολίτη είναι του...διαβόλου, θα περιέχουν το 666 κλπ κλπ
Γιατί εφόσων κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να τους πάρει σοβαρά στην ουσία δουλεύουν υπέρ αυτού που εναντιώνονται : "Είναι θεόμουρλοι και προκατειλλημένοι, δεν ισχύουν αυτά που λένε. Δεν υπάρχει κίνδυνος, μπορούμε να τα δεχτούμε άφοβα όλα" ;)

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός