Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

20 Σεπτεμβρίου 2011

10 συμβουλές οικονομίας για φοιτητές...

Οργανωθείτε...

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τα οικονομικά σας είναι να τα οργανώσετε.
Πόσα χρήματα έχετε να λάβετε κάθε εβδομάδα; 
Πόσα πρέπει να χαλάσετε;...

Οργανωθείτε βάζοντας τα όλα σε μία σελίδα Excel Spreadheet, αποθηκευμένο στο Windows SkyDrive. Με αυτόν τον τρόπο θα ....


μπορείτε να κάνετε αλλαγές από κάθε υπολογιστή και κυριολεκτικά οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση internet, ακόμα κι όταν γυρίσετε στο σπίτι σας στις διακοπές.



Συγκρίνετε τιμές
Αν δεν μένετε με τους δικούς σας, τότε έχετε τα ίδια έξοδα με όλους τους άλλους. Χρησιμοποιήστε το internet και websites που συγκρίνουν τιμές για να κοιτάξτε για τους πιο φτηνούς παρόχους αερίου και ηλεκτρικού, όπως και για τη ασφάλειά σας και τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Φτιάξτε μία λίστα και τηρήστε την, χρησιμοποιώντας discount καταστήματα για τα καθημερινά σας πράγματα και αγοράζοντας προϊόντα των ίδιων των supermarket όποτε μπορείτε.



Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας
Σε πολλές χώρες η φοιτητική σας κάρτα μπορεί να σας προσφέρει εκπτώσεις στα πάντα, από τα εισιτήρια μετακινήσεων μέχρι τις αγορές ρούχων. Δείξτε την κάρτα σας κάθε φορά που πηγαίνετε για shopping. Ακόμα κι αν δεν αναγράφεται κάπου, πολλοί έμποροι ή εστιατόρια θα σας προσφέρουν ένα δέκα ή δεκαπέντε τοις εκατό έκπτωση για να σιγουρέψουν πως θα σας κάνουν πελάτες.



Εύκολες οικονομίες
Οι απλές οικονομίες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Δανειστείτε βιβλία αντί να τα αγοράσετε (δοκιμάστε την βιβλιοθήκη της πόλης όπως και του πανεπιστημίου). Πάρτε φαγητό από το σπίτι στο πανεπιστήμιο. Μοιραστείτε διαδρομές ταξί. Μάθετε να μαγειρεύετε (αντί να αγοράζετε ακριβά έτοιμα γεύματα και delivery). Προσθέστε όλα αυτά μαζί και μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά ευρώ κάθε τρίμηνο.



Οργανώστε τη διασκέδασή σας
Δεν χρειάζεται να διασκεδάζετε κάθε βράδυ. Στην πραγματικότητα, για το καλό της υγείας σας, των σπουδών σας και του budget σας, δεν θα έπρεπε. Η διασκέδαση χρειάζεται να σχεδιάζεται όπως κάθε άλλο έξοδο. Υπολογίσετε το budget σας για μία ή δύο νυχτερινές εξόδους την εβδομάδα (ή όσο μπορείτε να αντέξετε) και μετά μάθετε να λέτε όχι στις άλλες προσφορές. Τις απρόοπτες εξόδους δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, όμως τις περισσότερες φορές, η κοινωνική σας ζωή χρειάζεται να προσαρμόζεται με τα περιορισμένα χρήματά σας.



Διασκεδάστε φτηνά
Όταν βγαίνετε έξω, να θυμάστε να εκμεταλλεύεστε τα φοιτητικά deals και τα happy hours (ενώ φυσικά διατηρείτε την κατανάλωση του αλκοόλ σε λογικά πλαίσια). Βρείτε ένα μπαρ που μπορείτε εύκολα να περπατήσετε μέχρι εκεί και να αποφύγετε τα έξοδα για ταξί. Πιείτε ένα δύο φτηνά ποτά στο σπίτι πριν βγείτε και «αφαιρέστε» τα από τον αριθμό τον πιο ακριβών που θα πιείτε έξω.



Προβλέψτε τον σχεδιασμό σας
Πολλά πράγματα μπορούν να είναι πιο φτηνά εάν τα κλείσετε νωρίς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εισιτήρια σε θεατρικές παραστάσεις και shows, όπως και σε τρένα και λεωφορεία. Προσπαθήστε να αποφύγετε να «πετάγεστε» στο σπίτι στη μαμά και στον μπαμπά επειδή έτσι σας ήρθε η επιθυμία. Σχεδιάστε το ταξίδι πίσω στο σπίτι μέσα στο τρίμηνο και κλείστε εισιτήρια όσο πιο νωρίς γίνεται.



Δουλέψτε
Οι σπουδές σας μπορεί να είναι η προτεραιότητα, όμως πολύ σπουδαστές πλέον δουλεύουν ενώ σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο. Εάν αυτό σας ακούγεται ως μία δυσάρεστη προοπτική, η εναλλακτική είναι -το να τελειώσετε το πανεπιστήμιο έχοντας τεράστια χρέη- ακόμα πιο δυσάρεστη. Με λίγο σχεδιασμό, λίγες ώρες την εβδομάδα πίσω από ένα μπαρ μπορούν να χωρέσουν άνετα δίπλα στο διάβασμα και στα ραντεβού. Α, και μπορείτε να αυξήσετε τις ώρες σε full time στις διακοπές και να φτιάξετε ένα πολύ χρήσιμο κομπόδεμα.



Κρατήστε λογαριασμό
Εάν παρακολουθείτε τα έξοδά σας δεν θα βρεθείτε να χρωστάτε λόγω άγνοιας. Γι' αυτό μπαίνετε στον λογαριασμό σας online και τσεκάρετέ τον συχνά. Φυλάξτε τα ρέστα σας σ' ένα βάζο (μέσα στο χρόνο μπορεί να σας βγάλει τα έξοδα μίας βραδιάς ή και δύο). Πιο σημαντικό είναι να «σηκώνετε» ακριβώς το ποσό που χρειάζεστε από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Όσο περισσότερα έχετε επάνω σας, τόσο περισσότερα θα χαλάσετε.



Χρέος
Το να βρεθείτε να χρωστάτε είναι κάτι αναπόφευκτο στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, εάν ξέρετε ποια χρέη είναι τα "σωστά".

Το κολέγιο ή το πανεπιστήμιο μπορεί να είναι ικανό να προσφέρει συγκεκριμένες συμβουλές, όμως ένας γενικός κανόνας είναι πως τα "καλά" χρέη είναι τα επίσημα φοιτητικά δάνεια, ενώ τα κακά είναι οι πιστωτικές κάρτες, οι κάρτες καταστημάτων και τα τραπεζικά δάνεια. Αφήστε ελεύθερα τα πρώτα και αποφύγετε τα δεύτερα, και εντελώς εάν είναι δυνατόν.



Πηγή: ntaksi

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός