Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

13 Σεπτεμβρίου 2011

Τελειώνουν οι καταλήψεις για να σωθεί η εξεταστική

Στην τρίτη εβδομάδα εισέρχονται οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ. Συνολικά, τα υπό κατάληψη σχολές και τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ έφθασαν τα 310, ενώ από αύριο αρχίζει ένας νέος γύρος γενικών συνελεύσεων των φοιτητών. Ηδη, πάντως, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι φοιτητικές παρατάξεις θα προτείνουν να σταματήσουν οι καταλήψεις, ώστε να πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου.



Σε αυτό συμβάλλουν και οι μη οργανωμένοι σε παρατάξεις φοιτητές, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων δεν υιοθετούν ακραίες αντιδράσεις, όπως η κατάληψη.

Την ίδια στιγμή, οι φοιτητικές παρατάξεις δηλώνουν ότι παρά τις καταλήψεις οι εγγραφές των πρωτοετών θα γίνουν κανονικά.

Ειδικότερα, λόγω των καταλήψεων, ο χρόνος που απομένει έως το τέλος Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση των εξετάσεων μετρά πλέον αντίστροφα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στα ΑΕΙ, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο.

Ομως, υπάρχουν εκτιμήσεις για εκτόνωση. Ενδεικτικά, ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κων. Μουτζούρης, μιλώντας χθες στην «Κ», ανέφερε ότι «σε πολλά ΑΕΙ οι κινητοποιήσεις θα εκτονωθούν. Η τάση, κυρίως από την πλευρά των μεγάλων παρατάξεων, είναι να ανοίξουν τα ΑΕΙ».

Ταυτόχρονα, οι παρατάξεις έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι καταλήψεις των σχολών να επηρεάσουν τις εγγραφές των πρωτοετών. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα της σχετικής προθεσμίας, που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, και δεν υπήρξαν προβλήματα. Τέλος, χθες, η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κων. Αϊβαλιώτη για τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, ανέφερε ότι «ο νόμος στις δημοκρατικές πολιτείες εφαρμόζεται ή με πειθώ ή με καταναγκασμό».



news.kathimerini.gr



0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός