Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Σεπτεμβρίου 2011

Ποια εταιρεία πληροφορικής είναι πιο πλούσια από τις ΗΠΑ


Ποιά αμερικάνικη εταιρεία είναι πιό πλούσια από την Αμερική; Διαβάστε ποιά εταιρεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει καταφέρει το ακατόρθωτο.




Μεγαλύτερο είναι το αποθεματικό της Apple από εκείνο της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι ΗΠΑ διαθέτουν στα ταμεία τους μόλις 73,7 δισ. δολάρια σε ρευστό, ποσό που αν δεν επιτευχθεί διακομματική συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού, δεν επαρκεί για την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ ήδη δαπανά περίπου 200 δισ. δολάρια περισσότερα από τα μηνιαία έσοδά της. Αντίθετα, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έρχονται από τον αμερικανικό κολοσσό της τεχνολογίας προμηνύουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για την εταιρεία, καθώς διαθέτει αποθεματικό 76,4 δισ. δολαρίων και τα έσοδά της συνεχίζουν να αυξάνονται. Έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των «έξυπνων τηλεφώνων», η Apple το τρίμηνο Μαρτίου – Ιουνίου 2011 παρουσίασε 125% αύξηση στα καθαρά της κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2010.

Το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της αμερικανικής εταιρείας ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα, ωστόσο, σύμφωνα με παρατηρητές της βιομηχανίας είναι πολύ πιθανό ότι η Apple γεμίζει το πολεμικό της «σεντούκι» για την επιθετική εξαγορά άλλων επιχειρήσεων και τη διασφάλιση τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών.

Πιθανοί στόχοι, λένε αναλυτές, είναι το βιβλιοπωλείο Barnes and Noble και η ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης ταινιών Netflix. Επιπλέον μικρότερες εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν συστήματα, που η Apple θέλει να προσθέσει στις συσκευές της, όπως η φωνητική αναγνώριση, αναμένεται επίσης να εξαγοραστούν.






Πηγή: www.fimes.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός