Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

20 Σεπτεμβρίου 2011

Προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη εξεύρεσης εργασίας !

Πολλοί εργοδότες, ιδίως της παλιάς σχολής, συνηθίζουν να προκαλούν αιφνιδιασμό στους εργαζομένους, ο οποίος κάποιες φορές μπορεί να αγγίζει και τα όρια της προσβολής. Κάποιοι ίσως προχωρήσουν σε προσωπικού περιεχομένου ερωτήσεις. Άλλοι ίσως απαιτήσουν να προβείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στον υπολογισμό μιας σύνθετης μαθηματικής πράξης.
Κάποιοι άλλοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν την ειρωνεία, ενώ κάποιοι.... ίσως να επιχειρήσουν να προσβάλουν και να απαξιώσουν την επιχείρηση στην οποία προηγουμένως εργαστήκατε. Κρατήστε την ψυχραιμία σας μέχρι να δείτε προς τα πού οδεύει το γενικό πλαίσιο της συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι υποψήφιοι καλό είναι να κοιτούν στα μάτια τον άνθρωπο ο οποίος στέκεται απέναντί τους. Αποφύγετε να κοιτάτε ψηλά όταν προσπαθείτε να θυμηθείτε ή να υπολογίσετε κάτι, κίνηση που υποδηλώνει αμηχανία. Μη δείχνετε συνοφρυωμένοι, μη λοξοκοιτάτε, μη σφίγγετε υπερβολικά τα χέρια, μην κουνάτε υπερβολικά τα χέρια με θεαματικές κινήσεις ή το σώμα σας σπασμωδικά. Το να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι μια μικρή τσάντα, ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι για να σημειώνουν είναι επίσης θεμιτό.

Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη

- Κοιμηθείτε καλά την προηγούμενη της συνέντευξης. Πρέπει να έχετε καθαρό μυαλό και να δείχνετε ξεκούραστοι και φρέσκοι.
- Έχετε μαζί σας ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας ώστε να μπορείτε να αντιπαραβάλετε το περιεχόμενο του με εκείνον που σας κάνει τη συνέντευξη.
- Χαιρετήστε τον με το επώνυμό του. Αν δεν είστε σίγουροι για την προφορά, ζητήστε του ευγενικά να σας το επαναλάβει.
- Να είστε καλός ακροατής, αλλά χωρίς να υστερείτε στην έκφραση των απόψεών σας και πάνω απ’ όλα να είστε ειλικρινής. Αναλήθειες και μικρά ψέματα θα τα βρείτε μπροστά σας στην πορεία.
- Κρατήστε σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμες αργότερα.
- Αποφύγετε να αναφερθείτε σε ζητήματα μισθού, αδείας, bonus, συνταξιοδότησης κτλ. στην πρώτη συνέντευξη, εκτός αν είστε βέβαιος ότι ο εργοδότης ενδιαφέρεται να σας προσλάβει.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ??? ΚΑΝΤΕ LIKE !!! 



Πηγή:toblogtonkirion

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός