Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Οκτωβρίου 2011

«Φωλιά» το ψυγείο μας για χιλιάδες βακτήρια,προσοχή κυρίως στα συρτάρια !


Όσο περίεργο και αν φαίνεται το πιο βρώμικο μέρος του ψυγείου είναι αυτό που ίσως θεωρούμε πιο ασφαλές! Ο λόγος για τα συρτάρια της συσκευής που αποθηκεύουμε τα τρόφιμα μας…
Σύμφωνα με έρευνα, τα μέρη αυτά έχουν έως και 750 φορές μεγαλύτερο επίπεδο βακτηρίων από αυτό που θεωρείται ασφαλές. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας, ήταν και κάποια βακτήρια "celebrities", όπως το E.coli και η σαλμονέλα.




Η έρευνα έγινε σε τριάντα συσκευές, οι οποίες έδειξαν ότι κατά μέσο όρο αναπτύσσονται 7.850 βακτήρια-μονάδες, σχηματίζοντας αποικίες ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Paul McDonnell, δήλωσε στην dailymail πως «τα ψυγεία υποτίθεται είναι για να κρατάνε τα τρόφιμα ασφαλή και να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες ανάπτυξης βακτηρίων και μούχλας. Για αυτό είναι ανησυχητικότο γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σημαντικό»

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως τα βακτήρια στις υψηλές θερμοκρασίες πολλαπλασιάζονται πιο εύκολα. «Ο τρόπος για να εμποδιστεί η ανάπτυξή τους είναι οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες και ο τακτικός καθαρισμός».

Τέλος τόνισε ότι το πιο επικύνδινο μέρος ενός ψυγείου, είναι τα συρτάρια που συνήθως τοποθετούμε τα φρούτα ή τα λαχανικά. «Σε αυτό το σημείο εντοπίσαμε τα περισσότερα βακτήρια και εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να στοχοποιήσουν τη δράση τους οι άνθρωποι».




www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός