Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Οκτωβρίου 2011

Στιβ Τζομπς | Δεν εκτιμούσε τον Ομπάμα, τον Μπιλ Γκέιτς και τον πατέρα του !


Βιβλίο-αποκάλυψη για τον συνιδρυτή της Apple

Απίστευτες λεπτομέρειες για τη ζωή του Στιβ Τζομπς αναμένεται σύντομα να δουν το φως της δημοσιότητας μέσα από το βιβλίο «Steve Jobs» του συγγραφέα Walter Isaacson.






Μεταξύ άλλων ο συγγραφέας αποκαλύπτει γιατί ο Τζομπς απογοητεύτηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και μία μοιραία απόφαση που έλαβε για την υγεία του.

Το βιβλίο αναμένεται πώς και πώς γιατί δεν πρόκειται για συρραφή φημών και ανυπόστατων υποθέσεων (κάτι που συνηθίζεται σε πολλές βιογραφίες διασήμων στις ΗΠΑ) αλλά για υλικό που συγκεντρώθηκε από συνεντεύξεις που πήρε ο Walter Isaacson από τον ίδιο τον ιδρυτή της Apple.

Στην τελευταία του μάλιστα συνέντευξη ο Τζομπς εξομολογήθηκε ότι ήθελε να βγει το βιβλίο ώστε να τον γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά του, δίπλα στα οποία δεν μπόρεσε να σταθεί όσο ήθελε.

Ανάμεσα στα όσα εξομολογείται ο Τζομπς ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα. Μία συνάντηση που παραλίγο να μη γίνει επειδή ο -στριφνός πολλές φορές- Τζομπς παρεξηγήθηκε που ο Ομπάμα δεν του είχε στείλει προσωπική πρόσκληση. Τελικά η γυναίκα του τον έπεισε να δει τον αμερικανό πρόεδρο αλλά ο Mr. Apple το είχε κρατήσει «μανιάτικο» και δεν ήταν και τόσο θερμός μαζί του. Μάλιστα με το που τον είδε τον πήρε αμέσως από τα μούτρα: «Δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις δεύτερη θητεία» ήταν τα πρώτα του λόγια προς τον Ομπάμα και συνέχισε κριτικάροντας τις προεδρικές επιλογές όσον αφορά τις επιχειρήσεις και την παιδεία. Μάλιστα ο Τζομπς εξομολογήθηκε στον συγγραφέα ότι δεν εντυπωσιάστηκε από τον πρόεδρο, ωστόσο κράτησαν επαφή και μιλούσαν στο τηλέφωνο.

Ενας άλλος άνθρωπος που δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τον Τζομπς ήταν ο Μπιλ Γκέιτς. Δεν τον εκτιμούσε ιδιαίτερα, έλεγε ότι δεν έχει φαντασία, ότι δεν έχει εφεύρει τίποτε απολύτως και ότι ήταν πιο χρήσιμος στη φιλανθρωπία παρά στην τεχνολογία.

Πώς γνώρισε τον βιολογικό του πατέρα

Ίσως η πιο απίστευτη ιστορία είναι αυτή που αφορά τον βιολογικό του πατέρα. Ως γνωστόν ο Τζομπς ήταν υιοθετημένος και δεν επεδίωξε ποτέ να δει τους πραγματικούς του γονείς. Συνήθιζε ωστόσο να συχνάζει σε ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα στο Σαν Χοσέ. Το εστιατόριο αυτό ανήκε στον πατέρα του και παρόλο που είχαν γνωριστεί ως πελάτης-ιδιοκτήτης, μόνο πολύ αργότερα έμαθαν τη σχέση που πραγματικά είχαν. Ο Τζομπς σοκαρίστηκε από τη σύμπτωση όμως τελικά δεν ήθελε ουσιαστική επαφή μαζί του, γιατί ήδη είχε τεράστια περιουσία και φοβόταν μήπως ο Σύρος πατέρας του ήθελε απλώς χρήματα.

Το μοιραίο λάθος

Ο Τζομπς αν δεν ήταν αυτό που ήταν, θα ήθελε να ζει στο Παρίσι και να γράφει ποιήματα. Πάντα πίστευε ότι θα πεθάνει νέος και αυτή του η πεποίθηση ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από όλα όσα έκανε. Βιαζόταν, ήθελε να προφτάσει να κάνει όσα είχε στο μυαλό του, γιατί νόμιζε ότι το νήμα της ζωής του θα κοβόταν απότομα.

Ένα πράγμα που σόκαρε τον συγγραφέα ήταν η απόφαση του Τζομπς να μην κάνει χειρουργείο όταν έμαθε ότι είχε καρκίνο στο πάγκρεας. «Μία τέτοια ιδιοφυία έκανε μία τόσο λάθος κίνηση με τόσο ολέθριες επιπτώσεις!» είπε ο Walter Isaacson σε συνέντευξή του. Και γιατί πήρε αυτή την απόφαση; Δεν ήθελε το κορμί του να ανοιχτεί όπως είπε ο ίδιος στον συγγραφέα! Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν εννιά πολύτιμοι μήνες μέχρι να λάβει την απόφαση για επέμβαση και πλέον ο καρκίνος είχε προχωρήσει πολύ!



www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός