Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Νοεμβρίου 2011

Τα 10 εγκλήματα κατά του εαυτού σου και η τιμωρία τους! Ψωμάκια, κυτταρίτιδα, κατακράτηση…



Το κατηγορητήριο είναι βαρύ! Κάθε μέρα επιδίδεσαι σε μια σειρά από βαρύτατα εγκλήματα κατά του ίδιου σου του εαυτού.
Έχεις άραγε αντιληφθεί τη σοβαρότητα των πράξεών σου; Μικρές καθημερινές μαχαιριές στη σιλουέτα… Επιθέσεις κατά της υγείας και της καλής σου διάθεσης…


Συντάξαμε με τη βοήθεια της Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου Γεωργίας Καπώλη τα 10 πιο συνηθισμένα εγκλήματα που κάνει μια σύγχρονη γυναίκα. Και φυσικά κανένα έγκλημα δεν μένει ατιμώρητο. Μάθε ποιες είναι οι συνέπεις στο σώμα και την υγεία σου και άλλαξε τρόπο ζωής!
1. Δεν τρώς φρούτα και λαχανικά
Μην απορείς αν ταλαιπωρείσαι από δυσκοιλιότητα. Αυτό φυσικά οφείλεται στην έλλειψη φυτικών ινών που σου χαρίζουν απλόχερα τα φρούτα και τα λαχανικά. Και δυσκοιλιότητα σημαίνει εμφάνιση κυτταρίτιδας. Plus: Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να συμπαρασύρουν το λίπος πριν ακόμη αυτό αποθηκευτεί στον οργανισμό.
Smart Tip: Προσπάθησε να βάζεις λαχανικά στα σάντουιτς σου. Και πιο νόστιμα θα γίνουν και δεν θα τα παραλείπεις από το φαγητό σου.
2. Παραγγέλνω συνέχεια από delivery
Λάτρης της πίτσας και του club σάντουιτς; Σουβλάκια; Υποψήφια για περιττά κιλά και ψωμάκια. «Έχεις υψηλές πιθανότητες να γίνεις παχύσαρκη λόγω της αυξημένης πρόσληψης θερμίδων, λιπαρών και ζάχαρης. Α! Και μην ξεχάσω… όλα τα λιπαρά είναι η αρχή του κακού για την κυτταρίτιδα.
Smart Tip: Δεν γίνεται να τα διαγράψεις τελείως από τη διατροφή σου… η διαιτολόγος προτείνει:
Σαλάτα Σεφ (χωρίς σως)
Σαλάτα Ceasars (χωρίς σως)
2 Σουβλάκια καλαμάκια & σαλάτα εποχής ή 1 Τοστ με λαχανικά/ μπαγκέτα/ πίτα αραβική (τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, πιπεριά, ντομάτα, ελιές, μανιτάρια)
Σπανακόπιτα
Κλάμπ σαντουιτς (χωρίς πατάτες)
3. Δεν ασχολείσαι καθόλου με τη γυμναστική
Ό, τι δεν μπορεί να διορθώσει η σωστή διατροφή, μπορεί σίγουρα να το κάνει η άσκηση. Για αυτό πρέπει να ξέρεις πως τα ψωμάκια δεν θα φύγουν τελείως όσες δεήσεις και να κάνεις, αν δεν αρχίσεις τη γυμναστική. «Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την άστατη διατροφή οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην υψηλή πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών» αναφέρει η Γεωργία Καπώλη.
Smart Tip: Υπάρχουν και εναλλακτικές μορφές γυμναστικής που μπορούν να σε συναρπάσουν. Κανε κλικ εδώ για να τις ανακαλύψεις.
4. Δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεσαι καθημερινά
Μην απορείς αν αισθάνεσαι συνέχεια το στόμα σου ξερό, τσούζουν τα μάτια σου ή υποφέρεις από πονοκεφάλους! Το νερό είναι πηγή ζωής και αυτό είναι κυριολεξία! Και φυσικά βοηθά τον μεταβολισμό σου να πάρει μπροστά. Ένα μόνο μπουκαλάκι (500ml) νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 30%. Άσε που όσο λιγότερο νερό πίνεις, τόσο περισσότερο ο οργανισμός ζητά παχυντικές-λιπαρές τροφές. Κι αυτό βέβαια σημαίνει περισσότερα κιλά…
Smart Tip: Μπορείς να προμηθεύσεις τον οργανισμό σου με το απαραίτητο νερό πίνοντας τσάι και χυμούς χωρίς ζάχαρη
5. Τρως μονάχα μια φορά (την ημέρα)
Νομίζεις πως τρως μόνο μια φορά… κι επειδή το στομάχι σου δεν μπορεί να μένει άδειο τόσες ώρες, το ρίχνεις στο τσιμπολόγημα. Ένα πατατάκι, ένα γλυκάκι κάτι μικρό! Όλα αυτά μαζί μας κάνουν χιλιάδες θερμίδες και καμία, μα καμία θρεπτική αξία. «Όσο πιο επιρρεπής στα τσιμπολογήματα και στην κατανάλωση γλυκών και αλμυρών σνακ είσαι, τόσο περισσότερο οδηγείσαι σε αύξηση βάρους» αναφέρει η διαιτολόγος.
Smart Tip: Πάντα υπάρχει χρόνος για να φας κάτι. Έστω κι αν είναι απλά ένα φρούτο. Άλλωστε μην ξεχνάς πως τα μικρά και συχνά γεύματα αδυνατίζουν. Κάνε κλικ εδώ για να βεβαιωθείς.
6. Είσαι λάτρης των αλμυρών φαγητών
Έχεις ακούσει για την κατακράτηση υγρών; Αισθάνεσαι συνεχώς φουσκωμένη και πρησμένη; Καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου την επόμενη φορά που πάρεις την αλατιέρα να προσθέσεις extra αλάτι στο φαγητό σου. Άσε που δεν θα πρέπει να περιμένεις να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα με αυτό τον τρόπο…
Smart Tip: Αντικατάστησε το αλάτι στη μαγειρική σου. Δοκίμασε να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι, ξύδι, μυρωδικά και μπαχαρικά που θα δώσουν αντίστοιχη γεύση στο φαγητό
7. Δεν προλαβαίνεις να πάρεις πρωινό
Πριν ακόμη φτάσει το μεσημέρι νιώθεις μια ακατανίκητη επιθυμία για ό, τι πιο παχυντικό μπορείς να βρεις, είσαι ήδη κουρασμένη και δεν μπορείς να αποδώσεις καθόλου στη δουλειά. Ναι! Όλα αυτά γιατί δεν πρόλαβες να φας πρωινό.
Smart Tip: Αν πιστεύεις πως δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσεις πιο νωρίς για να πάρεις πρωινό, κάνε έξυπνα την παραγγελία σου. Αντί για τυρόπιτα και καφέ, πάρε 1 ποτήρι φυσικό χυμό φρούτων, κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια μπάρα δημητριακών!
8. Ξενυχτάς
Η έρευνα μιλάει από μόνη της. «Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες σε σχέση με αυτές που κοιμόντουσαν 7 ή παραπάνω ώρες, ζύγιζαν 2.5 κιλά περισσότερο, είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες σημαντικά υψηλότερου βάρους, 15% περισσότερες πιθανότητες παχυσαρκίας και προσέλαβαν 15 κιλά μέσα σε 16 χρόνια» τονίζει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. Μήπως σε έπιασε ξαφνική νύστα;
Smart Tip: Ένα ποτήρι ζεστό γάλα και ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους πριν το κρεβάτι θα σε φέρουν πιο γρήγορα στα πολυπόθητα «όνειρα γλυκά»
9. Δεν παραλείπεις να τρως κάθε μέρα γλυκό
Ακόμη κι αν αφήσουμε στην άκρη την ταλαιπωρία που υποβάλεις τα δόντια σου, τα γλυκά είναι τόσο πλούσια σε λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη που αποκλείεται να γλιτώσεις τον εφιάλτη της ζυγαριάς. Άσε που η υπερβολική γλυκόζη από τα γλυκά θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της όρεξης για οτιδήποτε «τραβάει» η όρεξή σου.
Smart Tip: Κάνε έξυπνη επιλογή γλυκών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που δεν θα επιρεάσουν τόσο την όρεξή σου.
10. Πίνεις συχνά, πυκνά αλκοολούχα ποτά
Αλκοόλ σημαίνει αφυδάτωση… αφυδάτωση σημαίνει μειωμένη ενυδάτωση, θαμπό δέρμα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ποτό σε υπερβολή σημαίνει επίσης κίνδυνο στην υγεία σου. H αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί ταχυκαρδία, γεγονός που κουράζει και επιβαρύνει την καρδιά, αυξημένη πίεση, χοληστερίνη, αλλά και εμφάνιση καρκίνου.
Smart Tip: Για κάθε ποτήρι αλκόολ – που μεταξύ μας καλύτερα να είναι μπίρα ή κρασί – φρόντιζε να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Έτσι και λιγότερο θα πιεις και δεν θα αφήσεις τον οργανισμό σου αφυδατωμένο.



www.tlife.gr



0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός