Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Νοεμβρίου 2011

5 λόγοι για τους οποίους δε χάνετε βάρος !!!






Αισθάνεστε ότι έχετε κάνει όλα όσα μπορούσατε για να χάσετε βάρος αλλά ακόμα δεν έχετε δει αποτελέσματα; Για όλα υπάρχει μια εξήγηση. Δείτε τα λάθη σας και διορθώστε τα!





  • 1. Επαναπαύεστε στην εύκολη μεταφορά


Παίρνετε πάντα το ασανσέρ, προτιμάτε τις κυλιόμενες σκάλες και παρκάρετε το αμάξι σας πάντα απ’ έξω από το σημείο που έχετε να κάνετε μια δουλειά. Με μια πρώτη ματιά, αυτές οι επιλογές δεν κάνουν καμιά διαφορά στην καθημερινότητά σας. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Αν επιλέγετε τις σκάλες στη δουλειά, στα ψώνια ή στο σπίτι σας μπορείτε να κάψετε, κατά μέσο όρο την ημέρα, έως και 225 ή περισσότερες θερμίδες. Σκεφτείτε πόσα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, πατατάκια και καραμέλες τρώμε μέσα στην ημέρα. Τις θερμίδες από αυτά μπορείτε να τις κάψετε πολύ απλά αρκεί να περπατάτε πιο πολύ και να αποφύγετε το ασανσέρ και το αυτοκίνητο.


  • 2. Αγαπάτε τα ανθρακούχα ποτά με γλυκαντικές ουσίες


Καθόλου θερμίδες σημαίνει και όχι παραπάνω βάρος, σωστά; Αυτό είναι το δημοφιλές σκεπτικό για πολλούς που πίνουν αναψυκτικά. Δυστυχώς, μια πρόσφατη έρευνα δείχνει πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τεχνητής γλυκαντικής ουσίας και της αύξησης του σωματικού βάρους. Μια μελέτη στο περιοδικό «Diabetes Care» διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση ανθρακούχων ποτών συσχετίστηκε με 36% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου και 67% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με αυτούς που δεν καταναλώνουν. Η συνεχής παρουσία των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών στη διατροφή σημαίνει ότι δεν είστε πραγματικά έτοιμοι να αφήσετε αυτή τη γλυκιά γεύση να φύγει από την καθημερινότητά σας. Όσο καταναλώνετε ανθρακούχα ποτά με γλυκαντικές ουσίες (έστω και αν είναι διαίτης) τόσο περισσότερο θα παραμένετε παγιδευμένοι στη ζάχαρη και θα συνεχίσετε να την λαχταράτε.


  • 3. Οι φίλοι σας δεν σας υποστηρίζουν


Είχατε ποτέ ένα φίλο που ξέρει ότι προσπαθείτε να χάσετε βάρος και να τρώτε υγιεινά, αλλά εξακολουθεί να σας δελεάζει και να σας λέει ότι δεν θα πάθετε τίποτα αν φάτε λίγο παραπάνω; Η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την επιτυχή απώλεια βάρους και τη συντήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και έχοντας έναν τέτοιο φίλο σας κρατάει μακριά από τον στόχο σας. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι έναν φίλο που θα σας κρατήσει στο σωστό δρόμο και θα σας συγχαρεί όταν χάσετε βάρος. Μια μελέτη του 2005 στο «Journal of Consulting and Clinical Psychology» διαπίστωσε ότι τα άτομα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στο να χάσουν βάρος όταν είχαν δίπλα τους «ομοϊδεάτες» ανθρώπους με τους ίδιους στόχους.


  • 4. Αδυνατίζετε μέσα στην εβδομάδα, παίρνετε βάρος το Σ/Κ


Πολλοί αναρωτιέστε «Γιατί δε χάνω βάρος αφού δεν τρώω σχεδόν τίποτα»; Σε γενικό επίπεδο, η απώλεια βάρους είναι θέμα αριθμών. Καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες απ’ όσες έχετε δαπανήσει θα χάσετε βάρος. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Χρειάζεστε ζωντανές θερμίδες για τις βασικές σας λειτουργίες (αναπνοή, χτύπος της καρδιάς, κλπ) και όταν δεν παρέχεται αρκετή ενέργεια για το σώμα σας τις επιβραδύνετε. Σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο. Με ένα γεμάτο ντεπόζιτο, μπορείτε να πάτε με μεγαλύτερη ταχύτητα στον προορισμό σας. Όταν το ντεπόζιτο είναι λίγο πριν αδειάσει, πηγαίνετε πιο αργά για να μη ξοδεύετε παραπάνω βενζίνη.


Το μεγαλύτερο λάθος είναι το να πεινάσετε όλη την εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο να πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό. Κρατήστε μια ισορροπία στη διατροφή σας.


  • 5. Κοιμάστε λιγότερο από 5 ώρες κάθε βράδυ


Ο ύπνος είναι μεγάλη υπόθεση για τον εγκέφαλο, το δέρμα και, όπως αποδεικνύεται, και για το βάρος. Έρευνα καταδεικνύει ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες που ευθύνονται για την πείνα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σημαίνει απώλεια του ελέγχου των θερμίδων σας την επόμενη μέρα και μια αυξημένη επιθυμία για γλυκά, λίπος και υδατάνθρακες. Κοιμηθείτε για 8 ώρες κάθε μέρα και η λειτουργία του οργανισμού σας θα είναι καλύτερη.




pinokio

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός