Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Νοεμβρίου 2011

Το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο!

Το Chacaltaya βρίσκεται στη Βολιβία, 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Λα Παζ. Είναι το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, όπως επίσης και το κοντινότερο στον ισημερινό.
Τοποθετημένο στην κορυφή ενός παγετώνα, 5.200 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κυριολεκτικά κόβει την ανάσα όσων το επισκέπτονται, αφού σε αυτό το υψόμετρο ο άνθρωπος αναπνέει με δυσκολία!...
Είναι δημιούργημα ενός και μόνο ανθρώπου, του Raul Posnansky Lipmann, ο οποίος ίδρυσε το χιονοδρομικό κέντρο στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Δυστυχώς όμως, μετά το θάνατό του οι εγκαταστάσεις του Chacaltaya δε βελτιώθηκαν καθόλου. Έτσι ακόμα και σήμερα, ο δρόμος που οδηγεί στο ψηλότερο χιονοδρομικό θέρετρο του κόσμου είναι ένας στενός χωματόδρομος, ενώ η ανάβαση μέχρι την κορυφή της πίστας γίνεται με ένα και μόνο λιφτ, κατασκευασμένο επίσης τη δεκαετία του 1930.

Ωστόσο, χιλιάδες λάτρεις του σκι, αλλά και της περιπέτειας, από κάθε γωνιά του κόσμου επισκέπτονται το Chacaltaya κάθε χρόνο. Οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν κατά την παραμονή τους, αντισταθμίζονται από την εκπληκτική θέα της λίμνης Τιτικάκα και της πρωτεύουσας Λα Παζ που προσφέρει το χιονοδρομικό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες που παρακολουθούν τον παγετώνα πάνω στον οποίο βρίσκεται το Chacaltaya, έχουν ανακαλύψει ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι υπεύθυνο για το λιώσιμο και την ταχεία συρρίκνωση του παγετώνα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι σε λίγα χρόνια το μοναδικό αυτό δημιούργημα της φύσης θα χαθεί ολοκληρωτικά, αφήνοντας πίσω μόνο αναμνήσεις.
Perierga.gr - Chacaltaya

Perierga.gr - Chacaltaya

Perierga.gr - Chacaltaya

Perierga.gr - Chacaltaya



perierga.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός