Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

26 Νοεμβρίου 2011

Πόσο νερό χρειάζεται για καλή νεφρική λειτουργία

Το γνωμικό ότι χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είμαστε υγιείς, θεωρείται εν πολλοίς μύθος. Οταν όμως το θέμα είναι η προάσπιση της λειτουργίας των νεφρών, τα πράγματα αλλάζουν.



Μελέτες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει πως το πολύ νερό βοηθάει τους νεφρούς να αποβάλουν το νάτριο, την ουρία και τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τον τελευταίο χρόνο, εξάλλου, δύο μεγάλες ερευνητικές εργασίες κατέδειξαν μειωμένο κίνδυνο μακροπρόθεσμων νεφρολογικών προβλημάτων σε όσους πίνουν καθημερινά άφθονα υγρά.

Η πρώτη δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο στην επιθεώρηση «Nephrology», πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 2.400 εθελοντές ηλικίας 50 ετών και άνω. Οπως έδειξε, όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

Η δεύτερη δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας». Καναδοί επιστήμονες παρακολούθησαν επί 7 χρόνια 2.148 υγιείς άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 46 ετών. Οπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν τα περισσότερα υγρά διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει κανείς να πίνει αλόγιστες ποσότητες υγρών: πάνω από 2 λίτρα υγρών την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεται για να ωφεληθούν οι νεφροί.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την άποψη πως οκτώ ποτήρια υγρών την ημέρα κάνουν καλό στους νεφρούς», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουίλιαμ Κλαρκ, νεφρολόγος στο Κέντρο Επιστημών Υγείας London, στο Οντάριο.



Πηγή : ygeia.tanea.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός