Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Νοεμβρίου 2011

Αντίδοτο στην κρίση: φοιτητές βοηθάνε φοιτητές στα μαθήματα

Δυσκολεύεσαι στην εξεταστική ή οι εργασίες της σχολής σου φαίνονται «βουνό»; Αν δεν έχεις χρόνο και χρήμα να διαθέσεις, δύο φοιτητές του πανεπιστημίου Πειραιά σκέφτηκαν ένα πρόγραμμα αλληλοδιδασκαλίας, το οποίο γίνεται στο μέρος που θέλει ο καθένας!



Παρατηρώντας τα κενά στην επικοινωνία με τους καθηγητές και το κόστος για φροντιστήρια, οι Άγγελος Μουζακίτης και Στέφανος Αλεξόπουλος δημιούργησαν το πρόγραμμα. Σε αυτό, επιλεγμένοι φοιτητές διδάσκουν τους συνομηλίκους τους, ακόμα και στη βεράντα τους ή στο café που συχνάζουν!

«Είναι ο νέος τρόπος που προτείνουμε, καθώς πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα», δηλώνει ο Στέφανος στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υποκαταστήσουν το πανεπιστήμιο.

Όσοι μένουν μακριά από την σχολή τους, εργάζονται και δεν προλαβαίνουν τα μαθήματα, δεν έχουν χρήματα για φροντιστήρια ή, απλά, δεν τα «πιάνουν» βρε αδερφέ, μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με φθηνό και διασκεδαστικό τρόπο.

Το κόστος είναι 30 ευρώ ανά μήνα και περιλαμβάνει εβδομαδιαία μαθήματα και συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες, ενώ οι «μπαμπάδες» του σκοπεύουν να το κάνουν εντελώς δωρεάν στο μέλλον, αλλά και να επεκταθούν εκτός Αττικής και... εκτός Ελλάδας!

Εκτός, πάντως, από αυτούς που κάνουν μαθήματα εδώ και ένα μήνα, το πρόγραμμα δίνει δουλειά σε εκείνους τους φοιτητές που είναι καλοί στα μαθήματα και πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους να τα περάσουν!



www.star.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός