Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

3 Νοεμβρίου 2011

Οι φίλοι στο Facebook προκαλούν...άγχος!!!


Το Facebook εκτός από εξάρτηση μπορεί να προκαλέσει και...




άγχος με βάση μία πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε πρόσφατα. Έρευνα που έγινε από μία ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σχετικά με τις επιπτώσεις του Facebook στο ψυχισμό των χρηστών του έδειξε οτι το Facebook προκαλεί άγχους.
Σύμφωνα με την έρευνα, όσο πιο πολλούς φίλους έχει ένας χρήστης στο Facebook, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εμφανίσει υψηλά επίπεδα στρες κατά τη χρήση της υπηρεσίας.


Επίσης κάποιος χρήστης μπορεί να παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα μ' αυτά που παρουσιάζουν όσοι είναι εξαρτημένοι από τα τυχερά παιχνίδια. Με απλά λόγια μπορεί ένας συστηματικός χρήστης μπορεί να είναι είναι συνδεδεμένος στο Facebook χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για να μη χάσει κάτι που μπορεί να συμβεί.


Τέλος η έρευνα έδειξε οτι το 63% των χρηστών καθυστερεί να απαντήσει σε αιτήματα για νέους φίλους, το 32% νιώθει ενοχές όταν απορρίπτει κάποιο friend request, ενώ ένα 10% ενοχλείται όταν του κάνει κάποιος friend request.



to-gamato.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός