Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

16 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχει μέλλον για τα PC;


Σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενό του το BBCαναφέρεται στην πορεία των PC, που πλέον έχουν περάσει σε ρόλο δευτεραγωνιστή.



Η εξάπλωση των tablets και των smartphones έχουν αφήσει πια αρκεά πίσω τους άλλοτε δημοφιλέστατους προσωπικούς υπολογιστές, ενώ η αγορά γνωρίζει μεγάλη ύφεση.

Αν και οι τιμές έχουν πέσει αισθητά, οι καταναλωτές προτιμούν τα νέα gadgets και όχι την αναβάθμιση του υπολογιστή τους. «Κάποτε, τα προγράμματα και οι εφαρμογές υπήρχαν μόνο στον υπολογιστή. Τώρα υπάρχουν και στις άλλες συσκευές», λέει ο Ranjit Atwal της Gartner, εταιρείας που μελετά την αγορά των PC.

Ο James Gorbold, συντάκτης της βρετανικής ιστοσελίδας Custom PC, αποδίδει το μειωμένο ενδιαφέρον για υπολογιστές στην αγορά των video games. »Υπάρχουν ολοένα και λιγότερα games που αναπτύσσονται αποκλειστικά για PC. Δεδομένου ότι οι κονσόλες δεν είναι τόσο τεχνολογικά ανεπτυγμένες όσο οι υπολογιστές, τα video games δημιουργούνται με βάση τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Αν και αυτό είναι απολύτως λογική κίνηση από την πλευρά των εταιρειών, είναι γεγονός ότι δεν δίνει κίνητρο για την ανάπτυξη των υπολογιστών. Δεν έχεις λόγο να αναβαθμίσεις αν η νέα κάρτα γραφικών, η περισσότερη μνήμη ή ο ταχύτερος επεξεργαστής δε βελτιώνουν αυτό που βλέπεις στην οθόνη».

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, η Gartner προβλέπει όπως αναφέρει το BBC, ότι η αγορά των υπολογιστών θα ανακάμψει στα τέλη του 2012, χάρη στην κυκλοφορία κάποιων »απαιτητικών» παιχνιδιών και τις ενδεχόμενες αλλαγές στην τεχνολογία των υπολογιστών.



www.tsantiri.gr



0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός