Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Νοεμβρίου 2011

Πώς να αποφύγετε τα spam και τους ιούς στο Facebook


Οι χρήστες του Facebook ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να πέσουν θύματα hackers ή να μολυνθούν με κάποιον ιό αφού στις σελίδες... του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πολλά «παγιδευμένα» links.






Την εβδομάδα που μας πέρασε το κακό μάλλον... παράγινε καθώς το Facebook δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου «επίθεση» με χιλιάδες φωτογραφίες πορνό περιεχομένου τα κατακλύζουν τα προφίλ των users.

Οι υπεύθυνοι του «γίγαντα» του Διαδικτύου δηλώνουν πως έχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών όμως καλό είναι να προβείτε κι εσείς σε κάποιες κινήσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να πέσετε «θύματα» κάποιου hacker;

1) Αλλάζετε συχνά το password του λογαριασμού σας. Πατάτε το βελάκι πάνω δεξιά στη σελίδα σας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις λογαριασμού, πατάτε την επεξεργασία στον κωδικό πρόσβασης, κάνετε τις αλλαγές και κλικάρετε αποθήκευση.

2) Σερφάρετε με ασφαλή περιήγηση. Ξανά στις ρυθμίσεις λογαριασμού, αριστερά στην καρτέλα «Ασφάλεια» και διαλέξετε «Ασφαλή περιήγηση» (https). Πολλές εφαρμογές θα σας ζητήσουν να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή. Μπορείτε να παίξετε και μετά να την ενεργοποιήσετε ξανά.

3) Μην κλικάρετε σε φωτογραφίες, video, links που είναι... πολύ καλά για να είναι αληθινά. Όσο και να θέλετε να δείτε γυμνή τη Rihanna, μην πέσετε στην παγίδα.

4) Σβήστε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Και πάλι στις ρυθμίσεις λογαριασμού, στην καρτέλα «Εφαρμογές» πατήστε στα δεξιά το μικρό «x» για να κάνετε delete εφαρμογές τις οποίες δεν χρειάζεστε.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που δείτε κάτι ύποπτο:

1) Να κάνετε report. Να το καταγγείλετε στους υπευθύνους του Facebook και να το πείτε και στους φίλους σας.

2) Σβήστε το post από τον τοίχο σας. Σε περίπτωση που δείτε ύποπτη ανάρτηση στο προφίλ σας από κάποιον φίλο σας που «έφαγε» τον ιό, αγνοήστε το και πατήστε delete.




tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός