Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Οκτωβρίου 2014

Πρίν από το γάμο όλα ήταν τέλεια. Μετά αποξένωση και χωρισμός!



«Ανορεξία για ιδιωτικές στιγμές» είναι ο όρος που έχει δώσει η επιστημονική κοινότητα για να περιγράψει το φαινόμενο που ευθύνεται για εκατοντάδες διαζύγια σε όλο τον κόσμο.


Πρόκειται ουσιαστικά για την συναισθηματική, πνευματική και σεξουαλική απομάκρυνση από το έτερον ήμισυ, που έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωση και κατ’ επέκταση τον χωρισμό.
Οπως εξηγεί ο ψυχολόγος Ντάγκλας Βάις, οι αιτίες πίσω από αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι πολλές, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν τις ρίζες τους ακόμη και στην παιδική ηλικία του ατόμου.
Ενα παιδί, οι γονείς του οποίου είχαν ελάχιστη επικοινωνία μεταξύ τους, μπορεί μεγαλώνοντας να αντιγράψει τη συμπεριφορά τους.
Η σεξουαλική κακοποίηση κάνει επίσης κάποια άτομα να φοβούνται τη συναισθηματική και σωματική σύνδεση με τους άλλους και να αναζητούν την ασφάλεια μέσα από την απόσταση.
«Το πρόβλημα είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπίσεις ένα τέτοιο άτομο προτού να είναι πολύ αργά, δηλαδή, προτού ανέβεις μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας» λέει ο Βάις, ο οποίος εξηγεί ότι τα άτομα αυτά στο στάδιο της σχέσης τα πηγαίνουν περίφημα.
«Τα πηγαίνουν καλά στο κυνήγι, όμως μετά τον γάμο κατεβάζουν ρολά και αρχίζουν να στερούν από τον άλλον ενδιαφέρον, αγάπη και σεξ».
Το πρώτο ανησυχητικό κρούσμα είναι η ξαφνική αύξηση του φόρτου εργασίας τους ή των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα να μην περνούν πολύ χρόνο με το έτερον ήμισυ, ενώ όταν η συζήτηση έρθει στο επίμαχο θέμα, κατηγορούν αμέσως τον άλλον.

Στη συνέχεια, σταματούν να κάνουν κομπλιμέντα ή να εξαίρουν κάποιες συμπεριφορές του συντρόφου τους, όπως έκαναν παλαιότερα, αποφεύγουν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους, να συζητούν για ελπίδες τους και να προβληματίζονται για το μέλλον της σχέσης τους.
Επιπλέον, κριτικάρουν τον σύντροφό τους, τον κρατούν σε άγνοια σχετικά με τα οικονομικά τους και αρνούνται να τον δουν σεξουαλικά. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου, ύστερα από αρκετές συνεδρίες.







solidaritymit.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός