Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

26 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα του κόσμου!


Οι απόψεις σχετικά με το πού μπορεί να απολαύσει κανείς το καλύτερο ηλιοβασίλεμα είναι τόσο πολλές που δύσκολα μπορούμε να καταστρώσουμε μια πλήρη και αντικειμενική λίστα. Κάποια σημεία, όμως, έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση, καθώς εκεί ο ήλιος γίνεται αφορμή για γιορτή συνοδεία χορών, χειροκροτήματος και τυμπανοκρουσιών.




Οία, Σαντορίνη

Πρώτη στη λίστα του Forbes είναι η Οία, όπου κάθε βράδυ εκατοντάδες κόσμου καταλαμβάνει κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό εκατοστό, στα βράχια, τα σκαλάκια και τους τοίχους για να βγάλει φωτογραφίες και να χειροκροτήσει καθώς ο ήλιος χάνεται στο Αιγαίο και οι τελευταίες ακτίνες χρωματίζουν τα λευκά σπίτια του κουκλίστικου οικισμού.



Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Πλήθη ντόπιων και τουριστών συγκεντρώνονται τα βράδια στην παραλία του Τελ Αβίβ για να γιορτάσουν το ηλιοβασίλεμα. Ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο, τα τύμπανα δίνουν το ρυθμό και τολμηροί χορευτές επιδίδονται σε παιχνίδια με φωτιές.



Ρίο, Βραζιλία

Τα βράδια, στο τμήμα της παραλίας που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιπανέμα και την Κόπα Καμπάνα, συγκεντρώνεται πολύς κόσμος που περιμένει να δει το ηλιοβασίλεμα. Και μόλις ο ήλιος βυθιστεί στο νότιο Ατλαντικό, το χειροκρότημα έρχεται σαν επιβράβευση για το υπέροχο θέαμα.



Ίμπιζα, Ισπανία

Στην Ίμπιζα, το ηλιοβασίλεμα συνοδεύεται από χειροκροτήματα σε πολλά σημεία του νησιού: στο Cafe del Mar στο Σαντ Άντονι, όπου ακολουθεί πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Sunset Ashram στην παραλία Κάλα Κόντα, όπου η δύση λαμβάνει χώρα υπό τις τις μουσικές διάσημων DJ και στο Benirrás, όπου ένας κύκλος από τύμπανα υποδέχεται τον κόσμο τα βράδια της Κυριακής.



Γουακίκι, Χονολουλού

Αναμμένοι πυρσοί, σόου με χαβανέζικους χορούς και τελετές με πρωτότυπα μουσικά όργανα φτιαγμένα από κοχύλια διοργανώνονται τα βράδια για τον εορτασμό της δύσης. Κι αφού ο ήλιος χαθεί στον Ειρηνικό ωκεανό και οι ακτίνες του χαρίσουν στο Diamond Head μια μοναδική λάμψη, ντόπιοι και τουρίστες χειροκροτούν αυθόρμητα.



Venice Beach, Καλιφόρνια

Τα Σαββατοκύριακα η Venice Beach στην Καλιφόρνια γεμίζει με ένα ετερόκλητο μείγμα ανθρώπων: περφόρμερς που χορεύουν και παίζουν τύμπανα, καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους, τουρίστες και ντόπιους που πανηγυρίζουν για τα πάντα και κυρίως για το ηλιοβασίλεμα.



Λα Παλόμα, Ουρουγουάη

Όταν ο ουρανός πάνω από το Νότιο Ατλαντικό γεμίζει με τα χρώματα της δύσης, τα πλήθη στην Παλόμα της Ουρουγουάης χειροκροτούν, σφυρίζουν και φωνάζουν.



Key West, Φλόριντα

Κάθε επισκέπτης της Φλόριντα θα περάσει τουλάχιστον μια φορά από την προβλήτα Mallory Square, όπου καλλιτέχνες κάθε είδους, καντίνες με φαγητό, street artists που περπατούν σε τεντωμένα σχοινιά ή καταπίνουν σπαθιά που μαζεύονται κάθε βράδυ για να διασκεδάσουν τα πλήθη την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται στα νερά του Κόλπου του Μεξικού. Όπως είναι φυσικό, το ηλιοβασίλεμα εισπράττει το μεγαλύτερο χειροκρότημα.



Kaniakumari, Ινδία

Στο νοτιότερο σημείο της Ινδίας, εκεί όπου ο κόλπος της Βεγγάλης συναντά τον Ινδικό ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα, οι πιστοί προσέρχονται στην πανσέληνο του Απριλίου για να δουν τον κατακόκκινο ήλιο να δύει, ενώ παράλληλα ανατέλλει το φεγγάρι.

Photos: credit visualphotos.com



www.thea.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός