Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

20 Δεκεμβρίου 2011

Φοιτητές - Crackers στη Θεσσαλονίκη απέσπασαν 300.000 €. από τράπεζα!

Περισσότερα από €300.000 απέσπασε από τράπεζα μία ομάδα crackers, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αρχές συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη δύο 21χρονους Έλληνες και αναζητούν έναν ακόμη 21χρονος Βρετανό.



Όλοι τους κατηγορούνται για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που είχε σκοπό την ηλεκτρονική απάτη σε βάρος Τραπεζικού Ιδρύματος, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι δράστες είχαν πετύχει να διεισδύσουν ηλεκτρονικά στο λογισμικό σύστημα νομισματικής - συναλλαγματικής ισοτιμίας του Τραπεζικού Ιδρύματος και είχαν πετύχει, με εικονικές συναλλαγές ύψους €1.650.000 περίπου, να αποκομίσουν μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από €300.000.

Αναλυτικότερα, πρόσφατα, η Διεύθυνση Ασφάλειας γνωστού διεθνούς Τραπεζικού Ιδρύματος κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι, κατά τη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου στις διαδικασίες συναλλαγματικής ισοτιμίας, διαπιστώθηκε παρέμβαση στα λογισμικά υπολογιστικά συστήματα ισοτιμιών, που είχε ως επακόλουθο την οικονομική βλάβη της περιουσίας της Τράπεζας.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι, οι τρεις εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιώντας πρωτότυπη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης είχαν καταφέρει να επηρεάζουν τη διαδικασία επεξεργασίας των συναλλαγματικών δεδομένων ισοτιμίας, μεταξύ του ευρώ και της λίρας Ηνωμένου Βασλείου.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας σύστημα παρέμβασης στο λογισμικό πρόγραμμα συναλλαγματικής ισοτιμίας και πληκτρολογώντας τις αντίστοιχες εντολές μετατροπής νομισμάτων ευρώ σε λίρες Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πετύχει να μετατρέπουν ευρώ σε λίρες με την ίδια ισοτιμία.

Με τη μέθοδο αυτή κατάφερναν να επωφελούνται τη διαφορά της πραγματικής ισοτιμίας, και σε διάστημα μιας βδομάδας που έκαναν συνεχείς εικονικές συναλλαγματικές πράξεις πέτυχαν να ωφεληθούν το χρηματικό ποσό των €309.102,38, το οποίο είχαν μεταφέρει σε κοινούς ή ατομικούς λογαριασμούς τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Δύο φάκελοι, που περιείχαν έγγραφα τραπεζών με αναλύσεις λογαριασμών και βεβαιώσεις εκτέλεσης εντολών για χρηματιστηριακές ή έξω-χρηματιστηριακές συναλλαγές.
•Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
•Δύο πιστωτικές κάρτες της τράπεζας.
•Το χρηματικό ποσό των 11.300 ευρώ, 19.915 δολάρια ΗΠΑ, 10.130 ελβετικά Φράγκα, 1.080 δολάρια Καναδά, 100 δολάρια Αυστραλίας.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι δράστες έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, διαφόρων τραπεζών, χωρίς να αιτιολογούν την προέλευση των χρημάτων. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το συνολικό ποσό της ηλεκτρονικής απάτης.

Πηγή: www.real.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός