Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Ιανουαρίου 2012

Mεταναστεύουν οι Ευρωπαίοι… στον Τρίτο Κόσμο

Τόσα χρόνια, η «διαδρομή» της μετανάστευσης ήταν από Αφρική ή Ασία προς Ευρώπη και Αμερική… Ωστόσο, η κρίση έφερα τα πάνω – κάτω. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι Ευρωπαίοι, που τόσα χρόνια υποδέχονταν εκατομμύρια μετανάστες, εγκαταλείπουν τις χώρες τους και γίνονται οι ίδιοι μετανάστες…




Μάλιστα, η τραγική ειρωνεία έγκειται στο γεγονός ότι προορισμός των Ευρωπαίων αποτελούν οι χώρες του λεγόμενου, Τρίτου Κόσμου!

Ενώ λοιπόν η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούσαν μέχρι πρότινος «την γή της επαγγελίας» για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, κάτι τέτοιο πλέον φαίνεται να μην ισχύει. Ολοένας και περισσότεροι Ευρωπαίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Γηραιά Ήπειρο προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Αυτό ωστόσο το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τους γηγενείς Ευρωπαίους αλλά και τους μετανάστες που είχαν έρθει στην Ευρώπη προ μερικών ετών, αλλά πλέον βλέπουν να μην υπάρχει το μέλλον που οι ίδιοι είχαν φανταστεί.

Με τις θέσεις εργασίας να έχουν περιοριοστεί αλλά και την ανεργία να εξελίσσεται σε μάστιγα, όχι μόνο ανειδίκευτοι εργάτες, αλλά και άνθρωποι με πολλά τυπικά προσόντα επιλέγουν να μεταναστεύσουν εκτός Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κύματος αυτού μετανάστευσης που παρατηρείται στην Ευρώπη, είναι η περίπτωση της Ισπανίας. Η χώρα αυτή μέχρι το 2008 δέχονταν 500.000 ανθρώπους το χρόνο οι οποίοι αναζητούσαν εργασία.

Αντίθετα, σήμερα η τάση αυτή έχει αντιστραφεί με το μεγαλύτερο ποσοστό να κατευθύνεται σε χώρες εκτός Ε.Ε. και μόλις το 42,2 % σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.



www.tsantiri.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός