Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Φεβρουαρίου 2012

Έναρξη του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας «E-nnovation 2012

Φοιτητές, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κατέκλυσαν χθες το απόγευμα το κεντρικό αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν την εκδήλωση... "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Σύγχρονες τάσεις και επαγγελματικές προοπτικές".




Το κοινό της εκδήλωσης καλωσόρισε ο κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Ι. Βλαχάβας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη για καινοτομία στις νέες επιχειρήσεις και τη δυναμική που αυτές αποκτούν σε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, παρουσιάζοντας επίσης το μεταπτυχιακό

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το ευρύ κοινό και κυρίως οι φοιτητές όλων των ιδρυμάτων για τις σύγχρονες τάσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αλλά και για επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγονται στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αυτές.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Dr Ricardo-Baeza Yates, Αντιπρόεδρος της Yahoo! Research για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ο οποίος και μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Dr Ricardo-Baeza Yates αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Yahoo! και στις προσπάθειες και πειράματα που ακολουθούν και οι άλλες εταιρείες και μεταφέρουν το web σε μια άλλη διάσταση.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν επίσης εκπρόσωποι από σημαντικές ελληνικές εταιρείες με διεπιστημονικό τεχνολογικό υπόβαθρο. Οι κ. Σωτήρης Καραγιάννης, Director Sales and Solutions της Space Hellas S.A., Greece , Δρ Βασίλης Νικολόπουλος, CEO και ιδρυτής της Intelen S.A., Greece, και ο Λάμπρος Ρόρρης , Development Department Manager της Beta CΑΕ S.A., Greece αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προσωπικά παραδείγματα των εταιρειών τους με σκοπό να συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση των προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτόμου επιχειρηματικότητας «E-nnovation 2012», ο οποίος συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ κος Αναστάσιος Τζήκας. Τέλος ανακοινώθηκε πως το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα είναι ένα από τα ιδρύματα της χώρας που επελέγη για να φιλοξενήσει κυψέλες επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα για το «E-nnovation 2012» θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://ennovation.gr/

Ταυτότητα

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.





Πηγή
tro-ma-ktiko

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός