Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Μαρτίου 2012

Δείτε με τα μάτια ενός χειρουργού: ΒΙΝΤΕΟ αφαίρεσης χοληδόχου κύστης

Τι βλέπει ένας χειρουργός μέσα στο χειρουργείο; Πως γίνεται λαπαροσκοπικά η αφαίρεση της χοληδόχου κύστης; Είναι μια απλή επέμβαση; Τι πρωτόκολλα ακολουθούνται; Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε μέσα στο χειρουργείο.


Θα δείτε όλες τις κινήσεις του χειρουργού, πριν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης, θα δείτε πως μπαίνει λαπαροσκοπικά και φτάνει στη χολή, θα δείτε πόσο αναίμακτη είναι η λαπαροσκόπηση σαν μέθοδος, και θα βιώσετε την ευχάριστη ρουτίνα του χειρουργού, ότι στο τέλος “όλα πήγαν καλά”.

Το βίντεο έχει διάρκεια περίπου 10 λεπτών. Στην αρχή μας δείχνει με τη βοήθεια του υπολογιστή τον τρόπο που θα λειτουργήσει ο γιατρός επάνω στον ασθενή και από ποια σημεία θα “μπει”. Μετά ο ίδιος ο χειρουργός μας δείχνει ένα ένα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει και μας εξηγεί τον ρόλο του καθενός (κάμερα, λαπαροσκόπιο άγκιστρα, ενδοκοιλιακά εργαλεία, κ.α ). Τα λαπαροσκοπικά εργαλεία, εισέρχονται μέσα στον ασθενή, μαζί με την κάμερα που είναι τα μάτια του γιατρού κατά την αναίμακτη αυτή επέμβαση.
Στη συνέχεια ξεκινάει η επέμβαση, την οποία σε αυτό το βίντεο θα παρακολουθήσετε ακριβώς όπως την βλέπει ο χειρουργός που την κάνει. Μέσα από την κάμερα. Θα δείτε πως βλέπει τα εσωτερικά μας όργανα, πως προσεγγίζει το στόχο του, και τέλος πως ολοκληρώνει το χειρουργείο του.
Το βίντεο δεν έχει αίματα, αλλά δείχνει πεντακάθαρα πως είναι το εσωτερικό μας και τα όργανα μας κατά την επέμβαση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




www.iatropedia.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός