Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Απριλίου 2012

Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 45 λεπτά υπόσχεται το τρένο του μέλλοντος!

Μπορεί ο Φιλέας Φογκ, του Ιουλίου Βερν, να χρειάστηκε 80 ημέρες για να κάνει το γύρο της γης με το αερόστατό του, στο μέλλον, όμως, είναι πολύ πιθανό, έξι ώρες να είναι αρκετές για ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω των τρένων που κινούνται σε σωλήνες κενού αέρα!



Σχεδιαστές δουλεύουν επάνω σε μια νέα, επαναστατική ιδέα: βαγόνια - κάψουλες τα οποία δεν θα κινούνται σε ράγες αλλά μέσα σε σωλήνες κενού αέρα, όπου δεν θα υπάρχει καθόλου τριβή. Αν τα σχέδια δεν μείνουν στα χαρτία και τα «διαστημικά» τρένα γίνουν πραγματικότητα, οι αποστάσεις θα εκμηδενιστούν.

Σενάρια όπως το «ζω στο Λονδίνο, αλλά εργάζομαι στη Νέα Υόρκη» θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα, αφού θα χρειάζεται μόνο τρία τέταρτα της ώρας για να μετακινηθεί από τη μία πόλη στην άλλη, ή, ουσιαστικά, από τη μία ήπειρο στην άλλη!Μάλιστα οι σχεδιαστές που δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς θα είναι πολύ ασφαλέστερο, πολύ φθηνότερο και πολύ πιο αθόρυβο από τα σημερινά τρένα ή αεροπλάνα.














Πηγή...ofono.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός