Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Αυγούστου 2012

Τι αποκαλύπτουν τα μάτια σας για την υγεία σας;


Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, στην πραγματικότητα είναι και της υγείας. Διαβάστε τι αποκαλύπτουν Αν βγάλατε κίτρινα εξογκώματα στα μάτια






Αν ξαφνικά εμφανίσατε κίτρινα εξογκώματα στα βλέφαρα, τότε ίσως πρόκειται για ξανθελάσματα και αποτελούν ένδειξη υψηλής χοληστερίνης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εναποθέσεις λίπους στην περιοχή. Συχνά η υψηλή χοληστερίνη ανακαλύπτεται τυχαία κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμολογικής εξέτασης. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι τέτοιο συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο. Συνήθως το πρόβλημα αυτό δεν είναι σοβαρό και δεν προκαλεί πόνο ή προβλήματα στην όραση. Αν διαγνωστεί πάντως ότι πρόκειται για ξανθελάσματα και βρεθεί και αυξημένη η χοληστερίνη σας, ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα (θεραπεία, εξετάσεις και ό,τι ενδεχομένως χρειαστεί).

Αν νιώθετε κάψιμο στα μάτια ή έχετε θολή όραση

Αν εκδηλώσετε κάψιμο στα μάτια, θολή όραση, μετά από τη χρήση του υπολογιστή τότε πρόκειται για το «σύνδρομο παρατεταμένης χρήσης υπολογιστή», computer vision syndrome (CVS). Εκδηλώνεται με πονοκεφάλους, ερυθρότητα, ξηρότητα ή αίσθηση καψίματος στα μάτια. Ακόμη μπορεί να έχετε δυσκολία στην εστίαση ή δυσχέρεια στο να ξεχωρίσετε τα χρώματα, συμπτώματα που οφείλονται στην οπτική κόπωση που προκαλείται εν μέρει από την έλλειψη της αντίθεσης όταν διαβάζουμε στην οθόνη του υπολογιστή (σε σχέση με το μελάνι στο χαρτί) και την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλουμε και που είναι απαραίτητη για να εστιάσουμε στα pixels της οθόνης. Επιπλέον, τα μάτια- όταν εργαζόμαστε στον υπολογιστή- χάνουν την ικανότητά τους να παράγουν δάκρυα γεγονός που προκαλεί ερεθισμό και θολή όραση. Για να αποφύγετε όλα αυτά κάντε συχνά διαλείμματα (κάθε 20 με 30 λεπτά) απομακρύνοντας το βλέμμα σας από την οθόνη και εστιάζοντας σε κάτι που βρίσκεται μακριά και φροντίστε η οθόνη του υπολογιστή σας να απέχει τουλάχιστον 60 εκατοστά από τα μάτια σας.

Τι σημαίνει το πρήξιμο στα βλέφαρα

Ίσως να πρόκειται για βλεφαρίτιδα μια φλεγμονή των βλεφάρων, που μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες. Δύο από αυτές, περιέργως, σχετίζονται με εκδηλώσεις σε άλλα μέρη του σώματος όπως πιτυρίδα του τριχωτού της κεφαλής και ροδόχρου ακμής (η οποία προκαλεί κόκκινο δέρμα, συνήθως στα ανοιχτόχρωμα δέρματα και είναι συχνότερη σε γυναίκες μέσης ηλικίας). Για να ανακουφιστείτε και να καθαρίσετε τα μάτια σας, με καθαρά χέρια, απλώστε μια ζεστή, υγρή πετσέτα στα μάτια σας για περίπου πέντε λεπτά. Δείτε οφθαλμίατρο, ο οποίος μπορεί να σας συνταγογραφήσει κάποια αντιβιοτική αλοιφή ή από του στόματος αντιβιοτικά. Επίσης μπορεί να σας βοηθήσουν τα τεχνητά δάκρυα.

Αν βλέπετε λάμψεις ή έχετε θολή όραση

Θολή όραση, ναυτία και λάμψεις μπορεί να οφείλονται σε αύρα, μια κατάσταση που προηγείται της ημικρανίας. Οι αλλαγές στην ροή του αίματος στον εγκέφαλο είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η αιτία αυτών των εκδηλώσεων. Αν οδηγείτε καλό είναι να σταματήσετε το αυτοκίνητο στην άκρη και να περιμένετε μέχρι να νιώσετε καλύτερα ή να συνεχίσετε με άλλο μέσο το οποίο δεν θα οδηγείτε εσείς. Μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο θα ήταν σκόπιμη για να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας πιο σοβαρής κατάστασης όπως είναι η αποκόλληση του αμφιβληστροειδή.




Μάτια που εξέχουν προς τα έξω

Ίσως να πρόκειται για διαταραχή του θυρεοειδή. Η πιο κοινή αιτία για τα μάτια που «πετάγονται» προς τα έξω είναι ο υπερθυρεοειδισμός δηλ. η υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα και ειδικότερα μια κατάσταση που είναι γνωστή ως νόσος του Graves. Ένας τρόπος για να διαπιστώσουμε εάν ένα μάτι είναι διογκωμένο είναι να δούμε αν υπάρχει κάποιο ορατό λευκό τμήμα ανάμεσα στην κορυφή της ίριδας και του πάνω βλεφάρου (κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει). Μερικοί άνθρωποι κληρονομούν την τάση τα μάτια να είναι διογκωμένα, χωρίς να έχουν υπερθυρεοειδισμό. Αναφέρετε το σύμπτωμα στο γιατρό σας, ειδικά αν έχετε και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο του «Graves», όπως θολή όραση, ανησυχία, κόπωση, αύξηση της όρεξης, απώλεια βάρους, τρόμο (τρέμουλο) και αίσθημα παλμών. Μια εξέταση αίματος μπορεί να δώσει την απάντηση. Η θεραπεία περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και ίσως χειρουργική επέμβαση.




Πηγή .lifezone.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός