Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

15 Οκτωβρίου 2012

Απο καρδιακή ανακοπή απεβίωσε ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου!!

Από καρδιακή ανακοπή πέθανε σήμερα στις 14:20 ο «θρυλικός» καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, σε ηλικία 76 ετών.Ο άνθρωπος που «επιδιόρθωσε» εκατοντάδες καρδιές, που μετατράπηκε σε προσωπικότητα «μύθο» από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ως και για είκοσι περίπου χρόνια, εξέπνευσε σήμερα έπειτα από πολυετή ασθένεια.
 
 
Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.

Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Υμνήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανείς. Είναι ο μοναδικός πολίτης σε ένδειξη συμπαράστασης του οποίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους την εποχή που κατηγορήθηκε –και τελικά αθωώθηκε- για χρηματισμό (φακελάκια). Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ασθενείς του και οι συγγενείς τους.

Ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η υγεία του είχε κλονισθεί από το 2006 –μετά το θάνατο της 26χρονης κόρης του Σοφίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
 
 
 
 protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός